Panna cotta met bramen

panna cotta met bramen

Een dessertje dat elk seizoen wel smaakt is Panna Cotta. Het van afkomstig Italiaans dessertje is een echte klassieker en het leuke eraan vind ik dat je er afhankelijk van het seizoen een eigen twist kan aan geven.
Tijdens de wintermaanden een lekkere klassieker met veel vanille en een laagje caramel.  Wanneer de lente daar is met de daarbij horende aardbeien, kan je er een aardbei Panna Cotta van maken. En nu tijdens de zomer met het daarbij horende zomerfruit en bessen, is deze Panna Cotta met bramen ook zeker een topper!

panna cotta met bramen

Met een Panna Cotta kan je dus lekker volgens de seizoenen werken. Maar ook met de ingrediënten kan je spelen eenmaal je weet wat de originele basis is. Die basis is steeds room, melk, suiker en gelatine
Zo maakte ik al een Panna Cotta op basis van yogurt, met kokosmelk en in deze versie vervang ik de gewone melk door karnemelk. Het geeft dit dessertje een lekkere frisse smaak.

panna cotta met bramen

panna cotta met bramen

Ingrediënten panna cotta (5 a 6 personen)

 • 350gr bramen (vers of diepvries)
 • 300ml karnemelk
 • 2el bramen confituur
 • 6,5 blaadjes gelatine
 • 360ml room
 • 135gr suiker
 • 1/2 vanillepeul
 • snuifje kaneel

Ingrediënten Topping

 • 225gr bramen
 • 120ml water
 • 2el suiker
 • 120ml creme de casis of casis sap

Bereidingswijze

Voor de panna cotta :
Begin alvast met het weken van de blaadjes gelatine in water.
Doe de bramen (350gr), karnemelk en de confituur in een blender en mix glad.
Haal dit door een zeef om zo de pitjes eruit te halen. Zet dit papje even opzij.
Doe de room, suiker, de zaadjes van de vanillepeul en het snuifje kaneel in een kookpotje en breng heel zachtjes tot net onder het kookpunt (laat niet koken). Haal dan van het vuur, wring de gelatine goed uit en voeg al roerend toe aan de room. Giet dit mengsel bij het papje van karnemelk en bramen. Meng goed.
Verdeel de panna cotta over 5 a 6 potjes en zet in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 2 a 3h.

Voor de topping :
Doe het water, suiker en de creme de casis of casis sap in een kookpotje en breng aan de kook zodat de suiker kan smelten. Laat dan 10min zachtjes doorkoken tot een lichte siroop.
Haal van het vuur en giet over de bramen (225gr). Laat afkoelen.

Vlak voor het serveren, schep wat van de bramen over de panna cotta.

Smakelijk !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.