Panzanella met nectarine en burrata

Panzanella met nectarine en burrata

Deze Panzanella met nectarine en burrata schreeuwt gewoon ZOMER!
Een typisch Italiaanse broodsalade extra zomers en “more yummie”  gemaakt door sappig zoete nectarine en dan die romige burrata. Op en top zomers en je hoeft er zelfs het vliegtuig naar Italië niet voor te nemen.
Panzanella was vroeger typische kost van de arme Italianen om hun restjes oud brood te verwerken en nu is het een populaire en alom gekende salade. Een salade die origineel bestond uit oud brood, tomaten, basilicum en een vinaigrette maar waarvan ondertussen al ontelbare versie van bestaan.

Panzanella met nectarine en burrata

Deze panzanella is dus ideaal om restjes in te verwerken en je kan hem serveren bij allerlei soorten gelegenheden. Als onderdeel van een apero, als lunch, als bijgerecht bij een BBQ, als avondmaal met eventueel nog een stukje vlees erbij gebakken.
En wat voor mij deze salade echt top maakt is die romige burrata. Ik ben er echt dol op! Het is een heerlijke fluffy kaas, vergelijkbaar met mozzarella. Eigenlijk is het zelfs een soort van mozzarella, hij wordt hetzelfde gemaakt enkel op het laatste wordt er room ingespoten. Proberen zou ik zeggen, je kan hem ondertussen in de meeste supermarkten vinden. Kan je hem echt niet vinden dan kan je natuurlijk ook mozzarella gebruiken.

Panzanella met nectarine en burrata

Panzanella met nectarine en burrata

 

Ingrediënten (+/- 4 personen)

  • 1/2 rode ui
  • 3 nectarines
  • 1 komkommer
  • 1 ciabatta brood
  • 200gr kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • 2 bollen burrata
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2tl honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Meng alvast de rode wijnazijn met de honing, 3el olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet de vinaigrette even opzij.
*
Snij de rode ui in dunne plakjes.
Halveer de nectarines en verwijder de pit.
Snij de komkommer in dunne plakjes.
Pel het teentje look.
Halveer de kerstomaatjes.
*
Verhit een grillpan.
Wrijf de gehalveerde nectarines in met een peetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill de nectarines kort tot ze een mooi grill patroon hebben. Haal uit de pan en zet even opzij.
Snij het ciabatta brood doormidden, wrijf in met olijfolie, grill het brood mooi goudbruin en krokant in de pan.
Haal uit de pan en scheur/snij het brood in kleinere stukken.
Meng nu voorzichtig de gehalveerde kerstomaatjes met de rode ui, komkommer en stukjes brood.
Werk af met de gegrilde nectarines, de vinaigrette en scheur de bollen burrata een beetje open.
Serveer direct (eventueel met nog wat blaadjes basilicum)

Smakelijk

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.