Caprese salade met aardbeien ofwel mijn favoriete salade in een zomers jasje gestoken.Wie houdt er nu niet van de “classic” caprese salade? Tomaat, basilicum enmozzarella en vooral door dat laatste ingrediënt hou ik zo van die classic.Mozzarella maakt altijd alles een beetje lekkerder vind ik persoonlijk.En net zoals bij elke andere klassieker bestaan er ondertussen ook bij een caprese salade ontelbare versies van.
Ik heb er mijn eigen zomerse versie van gemaakt door aardbeien
toe te voegen en een pistache pesto om erbij te serveren.
HEER-LIJK!!
En naast heerlijk ook super makkelijk (klaar in nog geen 30min) en veelzijdig.Ideaal om mee te nemen als lunch, of met een stukje vlees perfect als avondmaal, als apéro of als bijgerecht bij een BBQ.
Veelzijdigheid troef!
Ingrediënten salade
- 350gr kerstomaatjes
- 350gr aardbeien
- 225gr mini mozzarella
- basilicumblaadjes
- Peper en zout
Ingrediënten pistache pesto
- 100gr pistachenoten
- handvol basilicum
- 1 takje munt (blaadjes)
- 1 teentje look
- 30gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 100ml olijfolie
- zout
Bereidingswijze
Voor de pistache pesto :
Pel de look en doe in een blender samen met de pistachenoten, basilicum, de blaadjes munt,
handvol basilicum blaadjes, Parmezaanse kaas, olijfolie en een snuifje zout.
Mix tot een mooie pesto, er mogen nog stukjes pistachenoot zichtbaar zijn.
Bewaar de pesto koel.
Voor de salade.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien.
Halveer de kerstomaatjes.
Meng de aardbeien met de kerstomaatjes en de bolletjes mozzarella.
Kruid met peper en zout.
Serveer met enkele blaadjes basilicum en de pistache pesto.
Smakelijk!