Perzikentaart met frambozen

Perzikentaart met frambozen

Een fruittaart met echt heerlijk zoet zomers fruit hoor je nu eenmaal gemaakt te hebben in de zomer. Vind ik toch 😀
Ik doe de laatste weken niets anders meer dan bakken met kersen, nectarines,perziken, frambozen, noem maar op! M’n laatste creatie waarop ik toch wel een beetje trots ben, is deze perzikentaart met frambozen. De bedoeling was een echte “american pie” te maken … je weet wel zo’n taart gevuld met fruit en bovenop een mooi rasterwerk van deeg … Dat rasterwerk is er dus duidelijk niet 😁, geprobeerd heb ik wel en ik dien duidelijk nog wat te oefenen. Maar het uiteindelijke resultaat mag er toch ook zijn. Nietwaar? Zowel visueel als smaak gewijs

Perzikentaart met frambozen

Het geheim van een lekkere typische “american pie” is de korst.
Een heerlijk zachte korst met toch een beetje crunchiness en die rijkelijke boterige smaak. Zelf gebruik ik meestal taartdeeg uit de winkel en die kan je voor deze taart ook perfect gebruiken. Of je kan net zoals mij deze keer eens zelf het deeg voor de korst maken. Veel werk is het niet (toch zeker niet wanneer je een keukenmachine hebt) en ingewikkeld helemaal niet. Alle ingredienten samenvoegen en kneden maar of laat je machine al het werk voor je doen.
Geloof mij dat klein beetje werk neem je er met plezier bij wanneer je het uiteindelijke resultaat proeft.

Perzikentaart met frambozen

De vulling is lekker zomers met de perziken en frambozen
met een subtiele toets van vanille, kaneel en zeste van citroen.
Dat in combinatie met een boterige dikke korst, lekker warm geserveerd met een bolletje ijs. Oh yes, daar wil ik een ganse zomer voor tekenen.

Wie zich toch wil wagen aan zo’n rasterwerk, ik zou zeggen
ga eens op YouTube rondneuzen voor handige filmpjes.
Binnenkort ga ik mij er toch nog eens aan wagen hoor!

Perzikentaart met frambozen

Perzikentaart met frambozen

Perzikentaart met frambozen

Ingrediënten korst

  • 65gr amandelmeel
  • 100gr suiker
  • 1kl zout
  • 625gr patisseriebloem
  • 450gr  (koude) boter
  • 4 eierdooiers
  • 120ml (ijskoud) water

Taarvorm (+/- 25cm)

Ingrediënten vulling

  • 6 perziken
  • 225gr frambozen
  • 100gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 2,5el maizena
  • Zeste van 1/2 citroen
  • Snuifje kaneel
  • 1 ei

Bereidingswijze

Begin met het maken van het deeg :
Meng de bloem, suiker, amandelmeel en zout.
Voeg de blokjes boter toe en meng/kneed tot kleine kruimeltjes.
Meng het ijswater met de eierdooiers en voeg toe aan het mengsel met droge ingredienten.
Meng tot een mooi ietwat plakkerig deeg.
Verpak in plasticfolie en laat minstens 30min opstijven in de ijskast.
*
Haal het deeg uit de koelkast.
Rol het deeg uit (in een ronde vorm, iets groter dan de bakvorm) +/- 2 cm dikte.

Het deeg kan je het beste uitrollen tussen 2 vellen bakpapier.
Leg het uitgerolde deeg in de bakvorm (best met behulp van het bakpapier)
en duw voorzichtig aan. Snij of knip het overtollige deeg weg.
Gooi het overige deeg niet weg, dit kan je nog gebruiken om de taart af te werken.

Laat de bakvorm met het deeg nog eens 15min opstijven in de ijskast.
*
Halveer ondertussen de perziken, verwijder de pitten en snij in grove stukken.
Meng de suiker met de maizena, zeste van citroen, snuifje kaneel en de zaadjes van de vanillestok.
Doe bij de blokjes perzik en meng voorzichtig. Voeg op het laatste de frambozen toe en meng nog even kort
*
Schep het mengsel van fruit in de bakvorm.
Nu kan je de taart afwerken met de restjes deeg.
Leg het in een rastervorm of snij bloemetjes/ hartjes … uit en leg op de taart.
Klop het resterende ei los en wrijf de taart bovenaan in met eigeel en strooi een beetje suiker erover.
Bak de taart de eerste 25min op 200 graden.
Verlaag dan de temperatuur naar 170 graden en bak nog eens 50min.
Het is normaal dat de binnenkant redelijk nat/lopend is. (Dat maakt het net zo lekker)
Laat even afkoelen alvorens te serveren.
*
Serveer met een bolletjes vanille-ijs.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Perzikentaart met frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.