Onmisbaar zijn ze in de zomer voor me en dan heb ik het over m’n ijsvormpjes om zelf frisco’s te maken. Goedkope vormpjes (van de Hema als ik mij goed kan herinneren)maar ze zijn ondertussen al ontelbare keren gebruikt! Een goede investering dus 😉! Als het weerbericht weer eens warm weer voorspelt dan ben ik ze al aan het vullen om zo tijdens mijn 4 uurtje een beetje afkoeling te kunnen zoeken. En deze keer is het een tropische afkoeling met deze frisco’s met banaan, mango en kokos.
Ik speel telkens weer met de ingrediënten en dat vind ik er zo leuk aan.
Je kan zo gezond of ongezond gaan als je wilt en ook ideaal om restjes yoghurt en fruit weg te werken. Voor deze frisco’s met banaan, mango en kokos gebruikte ik mango en een banaan die bijna te rijp waren om nog op te eten, kokosyoghurt die bijna op vervallen stond en restjes granola. That’s it maar o zo lekker!
Een heerlijke tropische combinatie van de romige kokosyoghurt, banaan, mango en crunchy granola. Altijd leuk om dit in de diepvries te hebben steken in de zomer.
Zowel groot als klein zullen hiervan smullen en meteen een voedzaam gezond en verfrissend tussendoortje!
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 (rijpe banaan)
- 250gr kokosyoghurt
- vanille essence
- 4 a 5el granola/yoghurt
Extra > ijsvormpjes
Bereidingswijze
Doe het vruchtvlees van de mango samen met de banaan in een blender.
Mix tot een glad papje.
Roer de kokosyoghurt los met een klein scheutje vanille essence.
Verdeel het papje van banaan-mango en de kokosyoghurt in laagjes over de ijsvormpjes.
Werk af met wat granola.
Zet enkele uren in de diepvries.
Smullen!