Frisco’s met banaan, mango en kokos

Frisco's met banaan, mango en kokos

Onmisbaar zijn ze in de zomer voor me en dan heb ik het over m’n ijsvormpjes om zelf frisco’s te maken. Goedkope vormpjes (van de Hema als ik mij goed kan herinneren)maar ze zijn ondertussen al ontelbare keren gebruikt!  Een goede investering dus 😉! Als het weerbericht weer eens warm weer voorspelt dan ben ik ze al aan het vullen om zo tijdens mijn 4 uurtje een beetje afkoeling te kunnen zoeken. En deze keer is het een tropische afkoeling met deze frisco’s met banaan, mango en kokos. 

Frisco's met banaan, mango en kokos

Ik speel telkens weer met de ingrediënten en dat vind ik er zo leuk aan.
Je kan zo gezond of ongezond gaan als je wilt en ook ideaal om restjes yoghurt en fruit weg te werken. Voor deze frisco’s met banaan, mango en kokos gebruikte ik mango en een banaan die bijna te rijp waren om nog op te eten, kokosyoghurt die bijna op vervallen stond en restjes granola. That’s it maar o zo lekker!
Een heerlijke tropische combinatie van de romige kokosyoghurt, banaan, mango en crunchy granola. Altijd leuk om dit in de diepvries te hebben steken in de zomer.
Zowel groot als klein zullen hiervan smullen en meteen een voedzaam gezond en verfrissend tussendoortje!

Frisco's met banaan, mango en kokos

Frisco's met banaan, mango en kokos

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 (rijpe banaan)
  • 250gr kokosyoghurt
  • vanille essence
  • 4 a 5el granola/yoghurt

Extra > ijsvormpjes

Bereidingswijze

Doe het vruchtvlees van de mango samen met de banaan in een blender.
Mix tot een glad papje.
Roer de kokosyoghurt los met een klein scheutje vanille essence.
Verdeel het papje van banaan-mango en de kokosyoghurt in laagjes over de ijsvormpjes.
Werk af met wat granola.
Zet enkele uren in de diepvries.

Smullen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.