Voetbal… het zegt me niets (deze gevulde paprika’s met roomkaas daarentegen wel ;-))!
Nee, het interesseert me zelfs niet als België moet spelen. Say what??
Het enige leuke en goede aan al dat “voetbal gedoe” is de apéro die eraan vooraf gaat
en natuurlijk tijdens zo’n match… ik kan mij dus zeker altijd smakelijk bezighouden
terwijl de hubbie zich zit op te jagen in die ventjes lopend achter een bal.
Met al die voetbal van de afgelopen weken zijn hier dus al heel wat lekkere apéro
momentjes gepasseerd en waarbij ik mij volledig heb kunnen smijten op lekkere hapjes.
En als dan ook nog eens leuke Foodpost van St.Môret voor de deur staat, dan ben ik helemaal in m’n nopjes!
En die Foodpost bestond uit een cute mandje gevuld met lekkere roomkaas & mousses van St.Moret, Aperitif balletjes met vijgen en Aperifrais hapjes.
Ideaal dus om een aperitief plank mee te vullen en dat is exact wat ik er mee gedaan heb. Een plank belegd met vers fruit, groenten, noten, de kazen van St.Moret
en een extra lekker hapje namelijk gevulde paprika’s met roomkaas.
Een hapje waar je bijzonder weinig werk of tijd voor nodig hebt en zelfs volledig op voorhand klaar te maken.
Ingrediënten
- 12 (baby/mini) paprika’s
- 150gr St.Moret (of andere roomkaas)
- 2 lente-uitjes
- 1/2 teentje look
- 50gr walnoten
- 1el chilisaus
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Leg de gehalveerde paprika’s op een bakplaat met bakpapier.
Bak de paprika’s 10min in de oven.
*
Ondertussen kan je de vulling maken.
Hak de lente-ui, look en walnoten fijn.
Meng met de St.Moret en breng op smaak met de chilisaus, peper en zout.
*
Haal de paprika’s uit de oven.
Laat ze even afkoelen of je kan ze ook volledig laten afkoelen.
Vul de paprika’s met het roomkaas mengsel.
Serveer.
Smakelijk!