Fruitspiesjes op de BBQ, de ideale afsluiter van een leuke zomerse barbecue! Een lichte afsluiter, die weinig werkt vraagt en bij iedereen in de smaak zal vallen! Gegrild fruit vind ik persoonlijk altijd een topper, denk maar aan banaan in de schil op de BBQ met wat chocolade of gebakken ananas met daarbij een bolletje ijs.Ja, dat is smullen!
Voor deze fruitspiesjes koos ik een leuke mengeling van fruit uit nl.
Banaan, kiwi, nectarine, mango en ananas.
Vlak voor het grillen krijgt het fruit een klein laagje honing
zodat deze mooi kan karameliseren tijdens het grillen.
Even kort grillen en smullen maar!
Ik serveerde de fruitspiesjes met wat platte kaas en verkruimelde (gember)koekjes. Natuurlijk kan je ook kiezen voor bolletje ijs en waarom ook niet een beetje gesmolten chocolade …
Ingrediënten (4 personen)
- 2 bananen
- 1 mango
- 1/2 ananas
- 2 nectarines
- 3 kiwi’s
- 2 a 3el honing
- 250gr platte kaas
- 1/2 vanillestokje
- 2el (bruine) suiker)
- 5 a 6 koekjes/krokante wafeltjes naar keuze (ik gebruikte gemberkoekjes)
Extra > satestokjes
Bereidingswijze
Meng de platte kaas met de zaadjes van een halve vanillezaadjes en 2el bruine suiker.
Bewaar in de koelkast.
Plet de koekjes tot kruim.
*
Snij de bananen in schijfjes van +/- 2cm (pel de bananen niet)
Schil de mango en snij in blokjes.
Snij de halve ananas in plakken van 2cm en snij dan in partjes (Ik heb de ananas niet geschild)
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij in blokjes.
Halveer de kiwi’s en snij in plakjes (ook de kiwi’s heb ik niet geschild).
Prik het fruit afwisselend op de stokjes
Wrijf het fruit in met de honing (je kan eventueel de honing even verwarmen zodat je deze beter kan uitwrijven).
Grill het fruit ongeveer 1 a 2min per kant tot de honing mooi gekarameliseerd is.
Serveer de fruitspiesjes direct met wat platte kaas en koekjeskruim.
*
Smakelijk!