Net zoals met rijst, pasta en couscous, heb je ook altijd overschot als je quinoa kookt. Je kan die dan de volgende dag verwerken in een gezonde lunch of ga er mee aan het bakken om deze heerlijke quinoa repen te maken.
Repen die je perfect als ontbijt kan serveren, als tussendoortje of als snack voor na het sporten. Lekker veelzijdig dus en je kan ook zelf weer gaan spelen met ingredienten en kruiden.
Ingrediënten
- 150gr havermout
- 250gr gekookte quinoa (*)
- 2tl (gebroken) lijnzaad
- 1tl kaneel
- Snuifje gemberpoeder
- Snuifje kardemompoeder
- 1tl bakpoeder
- 1/2tl baking soda
- 100ml kokosolie (gesmolten)
- 60ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
- 130gr appelmoes
- 120ml melk (gewone melk / amandelmelk / kokosmelk)
- 1el pompoenpitten
- 1el kokospoeder of vlokken
(*) zorg dat de quinoa koud is en goed uitgelekt
Bereidingwijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een cakevorm/bakvorm met bakpapier.
Meng de droge ingredienten (havermout, gekookte quinoa, lijnzaad, kruiden, bakpoeder, baking soda, pompoenpitten en kokospoeder). Zet even opzij.
Meng de kokosolie, maple syrup, appelmoes en melk tot een glad papje.
Voeg dit papje toe aan de droge ingredienten en meng goed.
Schep het deeg in de bakvorm en bak voor zo’n 30min tot de cake mooi gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen en snij dan in repen of blokjes.
Bewaar luchtdicht
Smakelijk