Ovenschotel met prei, zalm en ricotta

Ovenschotel met prei, zalm en ricotta

Ovenschotel en herfst dat gaat hand in hand, net zoals herfst & comfort food.
Deze ovenschotel met prei, zalm en ricotta is weer zo’n ideaal voorbeeld van heerlijk herfstig comfort food, het type gerechtjes waar ik zo van hou.
Een zalig gerechtje dat echt niet veel ingredienten vraagt en toch barst van de smaak. Een gerechtje waar je niet al te veel werk aan hebt, dat horen we toch altijd graag he 🙂

Ovenschotel met prei, zalm en ricotta

Deze easy peasy ovenschotel bestaat uit 3 elementen. Op de bodem van de ovenschotel vind je een zalige snelle kaassaus gemaakt met ricotta, wat melk, cheddar kaas, wat mosterd en kruiden. Een saus die je als basis kan gaan gebruiken voor heel wat gerechtjes.
Bovenop de saus leggen of steken we stukjes gekookte prei met daarop wat plakjes gerookte zalm. Prei en zalm dat is een zalige match.
Even kort in de oven bakken en smullen maar!

Ovenschotel met prei, zalm en ricotta

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 6 stronkjes prei
  • 500gr ricotta
  • 100ml melk
  • 175gr cheddar kaas (geraspt
  • 1tl mosterd
  • 1el citroensap
  • 300gr gerookte zalm
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Was de preien en snij in stukjes van zo’n 5 a 6cm.
Breng water met zout aan de kook.
Kook de stukjes voor zo’n 8min, giet af en laat goed uitlekken. De prei mag nog niet te gaar zijn, beetgaar is oke. Hij zal nog een beetje verder garen in de oven.

Doe ondertussen de ricotta en melk in een kookpot en zet op een middelhoog vuur. Roer goed zodat de ricotta kan smelten en zodat je een gladde saus krijgt.
Haal van het vuur en voeg 100gr cheddar kaas toe samen met de mosterd, citroensap, peper en zout. Roer goed zodat de kaas kan smelten.

Verwarm de oven voor op 190 graden

Schep de saus in een ovenschotel.
Duw de stukjes prei rechtop in de saus.
Scheur de zalm in kleinere stukjes en leg bovenop de prei.
Strooi hierover de resterende kaas.

Bak de ovenschotel zo’n 15min in de oven.

Serveer direct met eventueel wat patatjes of puree.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.