Pizza met worst, venkel en appel

Pizza met worst, venkel en appel

Vrijdag, het weekend staat eindelijk voor de deur. Misschien begint vandaag de herfstvakantie voor jullie. Dat noem ik redenen genoeg om deze zalige smaakvolle Pizza met worst, venkel en appel op tafel te toveren. Vergeet de klassieke pizza margherita of pizza Hawaï, eenmaal je deze versie hebt geprobeerd heb je een nieuwe pizza favoriet!

Pizza met worst, venkel en appel

Heb je veel tijd dan kan je het pizzadeeg zelf maken, ik hou het simpel vandaag en gebruik zelfgekocht deeg.
Geen klassieke tomatensaus op deze pizza, wel een crème op basis van geitenkaas, ricotta en kruiden. Gewoon al voor die crème wil je deze pizza maken. En beleggen doe we met plakjes appel, venkel en zalige Italiaanse worstjes (kan je perfect vervangen door klassieke worst, venkel worstjes of merguez worstjes). Zeg nu zelf … klinkt toch super om zo het weekend in te gaan!

Pizza met worst, venkel en appel
Pizza met worst, venkel en appel

Ingrediënten

  • 1 (grote) rol pizzadeeg
  • 2 Italiaanse worstjes (of venkelworstjes of gewone klassieke worsten)
  • 1 appel
  • 1/2 venkel
  • 125gr zachte geitenkaas (+ eventueel wat extra om af te werken)
  • 150gr ricotta
  • 1tl rozemarijn (gedroogd)
  • 1tl oregano
  • 1el peterselie (fijngehakt)
  • 1/2tl zeste van citroen (heel fijn geraspt)
  • handvol rucola
  • 1el olijfolie
  • 1,5tl honing
  • 2tl mosterd
  • 1tl citroensap
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verhit een pan met een scheutje olie/olijfolie
Bak de worstjes mooi goudbruin en gaar in de pan.
Haal uit de pan en laat ietwat afkoelen. Snij dan in plakjes.

Doe ondertussen de geitenkaas, ricotta, rozemarijn, oregano, peterselie, zeste van citroen, peper en zout in een blender en mix tot een gladde crème.

Snij de appel in dunne schijfjes.
Snij de venkel in dunne plakjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat.
Smeer de crème van geitenkaas over het pizzadeeg, blijf ongeveer 1 a 2cm weg van de randen.
Verdeel de plakjes appel, venkel en worst over de pizza.
Bak de pizza mooi gaar en goudbruin voor zo’n 15 a 20min.

Meng ondertussen 1el olijfolie, honing, mosterd, citroensap en snuifje zout en peper.

Haal de pizza uit de oven, verdeel hierover wat rucolla, eventueel wat extra geitenkaas en wat van de vinaigrette.

Serveer direct.

Smakelijk !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.