Tiramisu, een dessertje dat iedereen gewoon lust. Een dessertje dat past bij iedere gelegenheid. Een dessertje waar je oneindig op mee kan variëren, spelen en experimenteren. Vervang de typische lange vingers eens door speculaas. Voeg eens wat zomers fruit toe. Of maak deze tiramisutaart met mango.
Yes, tiramisu in de vorm van een taart, super mooi om te presenteren 🙂
Traditiegetrouw worden de lange vingers geweekt in koffie met een scheutje amaretto. Dat is de klassieke manier, in deze versie weken we de koekjes in sinaasappelsap. Eventueel kan je een scheutje Cointreau toevoegen, hoeft niet. Het romige mascarponelaagje is wel van de partij, maar we gebruiken geen ei wel room. Doe daarbij nog eens lekker sappige frisse mango en je hebt een zalige versie van tiramisu. Een dessertje dat je misschien al kan opslagen voor de komende feestdagen want dit is weer zo een receptje dat je makkelijk een dag op voorhand kan maken.
Ingrediënten
- 500gr mascarpone
- 250ml room
- 60gr poedersuiker
- 1 vanillestok
- 5 sinaasappels
- 1 a 2 mango’s
- +/- 20 lange vingers
- handvol pistachenoten
- extra : taartvorm +/- 20 a 22cm
Bereidingswijze
Doe de room, macarpone en poedersuiker in een mengkom.
VOeg de zaadjes van de vanillestok toe.
Rasp heel fijn de zeste van zo’n 1,5 sinaasappel en voeg ook toe.
Mix/klop op hoge snelheid tot een stevige crème.
Zet voor zo’n 20min in de koelkast om op te stijven.
Pers ondertussen de 5 sinaasappels uit.
Schil de mango(‘s) en snij in dunne plakjes.
Beleg de bodem van de taarvorm met bakpapier.
Bedek ook de randen met bakpapier of plasticfolie.
Week de lange vingers in het sinaasappelsap en bedek er de bodem mee.
Schep hierop 1/3 van het mascarpone mengsel gevolgd door een laag plakjes mango. Smeer hierop weer 1/3 mascarpone mengsel, gevolgd door de geweekte koekjes en het laatste deel mascarpone. Werk af met de mango.
Laat de taart minstens 3h opstijven (of langer ) in de koelkast.
Werk af met grof gehakte pistachenoten.
Smakelijk
ik vond over heerlijk lekker dessert om tussen doortje of bij groot bezoek te geven