Tiramisutaart met mango

Tiramisutaart met mango

Tiramisu, een dessertje dat iedereen gewoon lust. Een dessertje dat past bij iedere gelegenheid. Een dessertje waar je oneindig op mee kan variëren, spelen en experimenteren. Vervang de typische lange vingers eens door speculaas. Voeg eens wat zomers fruit toe. Of maak deze tiramisutaart met mango.
Yes, tiramisu in de vorm van een taart, super mooi om te presenteren 🙂

Tiramisutaart met mango

Traditiegetrouw worden de lange vingers geweekt in koffie met een scheutje amaretto. Dat is de klassieke manier, in deze versie weken we de koekjes in sinaasappelsap. Eventueel kan je een scheutje Cointreau toevoegen, hoeft niet. Het romige mascarponelaagje is wel van de partij, maar we gebruiken geen ei wel room. Doe daarbij nog eens lekker sappige frisse mango en je hebt een zalige versie van tiramisu. Een dessertje dat je misschien al kan opslagen voor de komende feestdagen want dit is weer zo een receptje dat je makkelijk een dag op voorhand kan maken.

Tiramisutaart met mango
Tiramisutaart met mango

Ingrediënten

  • 500gr mascarpone
  • 250ml room
  • 60gr poedersuiker
  • 1 vanillestok
  • 5 sinaasappels
  • 1 a 2 mango’s
  • +/- 20 lange vingers
  • handvol pistachenoten
  • extra : taartvorm +/- 20 a 22cm

Bereidingswijze

Doe de room, macarpone en poedersuiker in een mengkom.
VOeg de zaadjes van de vanillestok toe.
Rasp heel fijn de zeste van zo’n 1,5 sinaasappel en voeg ook toe.
Mix/klop op hoge snelheid tot een stevige crème.
Zet voor zo’n 20min in de koelkast om op te stijven.

Pers ondertussen de 5 sinaasappels uit.

Schil de mango(‘s) en snij in dunne plakjes.

Beleg de bodem van de taarvorm met bakpapier.
Bedek ook de randen met bakpapier of plasticfolie.

Week de lange vingers in het sinaasappelsap en bedek er de bodem mee.
Schep hierop 1/3 van het mascarpone mengsel gevolgd door een laag plakjes mango. Smeer hierop weer 1/3 mascarpone mengsel, gevolgd door de geweekte koekjes en het laatste deel mascarpone. Werk af met de mango.
Laat de taart minstens 3h opstijven (of langer ) in de koelkast.

Werk af met grof gehakte pistachenoten.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.