Mug cake

Mugcake

Jullie denken nu misschien … Mug cake ? Wat is dat in godsnaam? Wel de naam zegt het al … het is een cake in een mug (tas).

Mugcake

Een mug cake is heel makkelijk te maken en ideaal als je aan het blokken bent of ‘s avond in de zetel zit en je hebt nog zin in iets zoet of je hebt nog een klein hongertje. Dit cakeje is gebakken in 3min en heel belangrijk … het is gezond !

Je hebt ook niet veel ingrediënten nodig om dit heerlijke cakeje te maken nl. 1 ei, 1 rijpe banaan en havermout. Dan kan je nog allerlei ingrediënten toevoegen naar smaak. Ik heb deze keer een beetje kaneel en lijnzaad gebruikt. Je zou eventueel ook cacao kunnen gebruiken, of vanille extract … Snij er nog een beetje vers fruit bij en je hebt een ideale gezonde snack.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 rijpe geprakte banaan
  • 3el havermout
  • Optioneel > 1kl lijnzaad, snuifje kaneel

Bereidingswijze

Meng de geprakte banaan, ei, havermout, lijnzaad en snuifje kaneel goed door elkaar

Vet de tas (ik gebruik een hoge koffietas) een beetje in met kokosolie. Maar dit hoeft niet.

Doe het deegmengsel in de tas.

Zet de tas in de microgolfoven 3min op 800 watt

Haal uit de microgolfoven en zet de tas ondersteboven op een bord zodat het cakeje er voorzichtig kan uitvallen.

Serveer de mug cake met gebakken appeltjes en strooi er een beetje amandelschilfers over. Of een beetje yoghurt is ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.