Healthy Fast Food Friday : Zalmburger

zalmburger

Een hamburger, dat kan altijd smaken en zeker op een vrijdag. Maar echt gezond kan je een hamburger niet noemen. Ik heb daarom een gezonder maar toch heerlijk alternatief nl. een zalmburger.

zalmburger

Veel werk heb je niet aan de bereiding van deze burger dus ideaal voor een vrijdag.

Je hoeft deze burger niet tussen een broodje te serveren. Je zou deze ook met aardappelen of pasta kunnen eten.

Ingrediënten (4 burgers)

 • 2 grote moten zalm
 • 4 pistolets of broodjes naar keuze
 • 1 rode ui
 • 1 eiwit
 • Snuifje chilipoeder
 • Citroensap (enkele druppeltjes)
 • 3el paneermeel
 • Panko
 • Rucola
 • Zout
 • Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de rode ui en snij in 2 helften. Leg de ene helft even aan de kant (deze wordt voor de afwerking gebruikt). Neem de andere helft en snij zeer fijn.

Neem de moten zalm en snij eerst in reepje en daarna in blokjes. Doe deze blokjes zalm in de blender en mix even. Maar mix niet te lang, het mag geen mousse worden. Tip !! Doe niet de gehele zalm in de blender maar doe het in porties.

Doe de gehakte zalm in een mengkom en voeg hierbij de ui, eiwit, paneermeel, chilipoeder, enkele druppels citroensap en zout toe en meng goed. Zet deze kom minstens 15min in de koelkast om op te stijven.

Na 15min, kunnen we de burgers gaan vormen met het zalmmengsel. Ik wilde mooie ronde burgers dus ik ging als volgt te werk :

> Neem een snijplank
> Plaats hierop een bakring
> Strooi hierin een beetje panko zodat de bodem van de bakring bedekt is
> Neem 2 grote eetlepels van het zalmmengsel en doe dit in de bakring (bovenop het laagje panko) en verdeel het mengsel in de bakring
> Strooi nog wat panko bovenop de burger
> Haal de bakring weg en je hebt een perfect ronde hamburger

Verhit een ruime bakpan met een scheutje olijfolie. Bak de zalmburger ongeveer 3min per kant aan.

Wanneer de burgers aan het bakken zijn, kan je de andere helft van de rode ui in halve ringen snijden.

Snij de pistolets open en leg op de onderkant een beetje rucola, leg hierop de gebakken burger en werk de bovenkant af met enkele uiringen.

Laat het smaken !!!

Tip !! Ik eet deze burger zonder saus. Maar je kan de broodjes insmeren met een beetje tartaar of mayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.