Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Deze kruimelrepen met havermout en blauwe bessen stonden al zo lang
op mijn lijstje om te maken en eindelijk is het er van gekomen.
En ja, deze zijn echt lekker, veel te lekker. Ik moest echt moeite doen om ze niet gewoon allemaal direct op te eten. Echt een super lekker tussendoortje om mee te nemen naar je werk of voor na ja workout, een echt snack momentje om naar uit te kijken.

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Ik hou van tussendoortjes, vaak is dat een stuk fruit, een kom soep of een maiswafel met pindakaas en honing. Af en toe komt daarbij een gezond baksel zoals m’n Havermoutbrood met peer en veenbessen, havermout wafels en nu deze kruimelrepen … een nieuw toppertje dat nog vaak uit m’n oven gaat komen.
Ook weer een receptje waarbij je zelf naar smaak de vulling kan bepalen.
Ik koos voor blauwe bessen, maar ja kan even goed een mix van bessen gebruiken of abrikozen of pruimen … keuze ten overvloed!

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Ingrediënten deeg

  • 120gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100gr rietsuiker (of gewone suiker)
  • 60gr bruine suiker
  • 1 ei
  • vanille essence
  • 170gr speltbloem
  • 1/2tl baking soda
  • 2tl gemberpoeder
  • 90gr havermout

Ingrediënten blauwe bessen laagje

  • 50gr rietsuiker/suiker
  • 300gr blauwe bessen (vers op diepvries)
  • 1el citroensap
  • 2el maizena

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 175 graden.
Beleg de bodem van een bakschaal/ovenschotel met bakpapier en vet de zijkanten een beetje in.
*
Begin met het blauwe bessen laagje
Meng alle ingredienten in een kom en zet even opzij.
*
Voor het deeg
Meng de speltboem met baking soda, gemberpoeder en havermout. Zet even opzij.
Doe de zachte boter samen met beide suikers in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld)
en klop los en luchtig.
Voeg het ei en vanille essence toe en meng goed.
Voeg het mengsel van droge ingrediënten hieraan toe en meng goed tot een stevig deeg.
Verdeel ongeveer 2/3 van je deeg gelijkmatig over de bodem van je bakschaal.
Druk stevig aan.

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Schep hierop het mengsel van blauwe bessen.

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

De rest van het deeg verspreid je over de blauwe bessen.

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

Bak ongeveer 30 a 40min de oven tot het deeg mooi gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen (zo worden zo ook steviger)

Bewaar ze luchtdicht.
Smakelijk!

Kruimelrepen met havermout en blauwe bessen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.