Wentelteefjes met rabarber

Wentelteefjes met rabarber

Als ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje … deze wentelteefjes met rabarber smaken gewoon bij elke gelegenheid! En vind je niet dat de lente echt van dit gerechtje afspat?
De kleur alleen al, maar ook door de rabarber.
Rabarber is net zoals aardbeien en asperges iets typisch dat de lente symboliseert!

Wentelteefjes met rabarber

Rabarber roept toch ook altijd wat nostalgie op.
Ik denk dan meteen aan de rabarbermoes met sinaasappel waarvan ik al sinds kleins af, dol op ben. En nu nog altijd!
Heerlijk met “nieuwe patatjes” en kip! Ik weet nu al wat ik komende week op het menu ga zetten. Rabarber is echter meer dan rabarbermoes of de rauwe versie al dippend in de suiker. Met deze lentegroente, ja rabarber is een groente, kan je ook hemelse cakes of taarten bakken of serveren bij deze luchtige wentelteefjes.

Wentelteefjes met rabarber

In deze versie wordt de rabarber eerst gepocheerd in suikerwater.
En wie dol is op rozenbottelthee kan eventueel een zakje in het suikerwater
hangen terwijl de rababer gegaard wordt. De thee zorgt niet enkel voor de mooi roze kleur. Rozenbottel en rabarber zijn als het ware match mades in heaven!

Wentelteefjes met rabarber

Geen traditionele wentelteefjes, de melk wordt vervangen door kokosmelk.
Geen fan van kokos, gebruik dan gewone melk. En om nog wat extra smaak en punch te geven is er de amandelessence, kaneel en kardemom.

Ingrediënten rabarber

  • 120ml water
  • 50gr suiker
  • 4 takken rabarber
  • Optioneel : 2 zakjes rozenbottelthee

Ingrediënten wentelteefjes (4 personen)

  • 2 eieren
  • 180ml kokosmelk
  • amandelessence
  • snuifje kardemompoeder (optioneel)
  • handvol amandelschilfers
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • enkele dikke sneden brood (best van een paar dagen oud)
  • Olie/boter

Bereidingswijze

Voor de rabarber.
Snij de rabarber in stukjes van +/- 5cm.
Doe het water en suiker in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
Roer af en toe zodat de suiker kan smelten.
Eenmaal gesmolten, kan je eventueel de zakjes thee in het suikerwater leggen en 5min laten trekken.
Voeg dan de rabarber toe en laat 10min zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.

Ondertussen kan je de wentelteefjes bakken.
Kluts de eieren los met de kokosmelk.
Voeg de amandelessence, kardemom, kaneel en snuifje zout toe.
Roer nog even los.
Verhit een pan met een scheutje olie of klontje boter.

Wentelteefjes met rabarber

Laat een snee brood even weken in het mengsel en leg dan in de pan,
strooi een beetje amandelschilfers op het stuk brood en bak mooi goudbruin aan beide kanten.
Doe hetzelfde met de rest van het brood.

Serveer de wentelteefjes met de rabarber.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Wentelteefjes met rabarber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.