Winter, lente, zomer, herfst … een quiche kan gewoon altijd.
Gewoon de ingrediënten aanpassen aan het seizoen, een quiche is dus een heel veelzijdig gerecht. Deze quiche met courgette, erwtjes, spek en feta is er echt eentje waar de lente van af springt.
Vinden jullie ook niet?
Ik krijg echt een instant lente gevoel 😄 En net zoals bij elke andere quiche, is ook deze weer in een handomdraai klaar en zonder al te veel werk. Altijd een pluspunt! Zelfs met een grieperig hoofd kan je het klaarspelen om dit op tafel te toveren.

Zelf was ik eind vorige maand gegrepen door het griep virus (wie niet),
net op een moment dat je dacht van de dans te hebben ontlopen …
Nee hoor, dan staat in no time dat virus voor je deur en out voor een week!
Ook wanneer je ziek bent, moet er eten op tafel komen, eten voor kracht op te doen en energie te krijgen. En dat is wat deze quiche bomvol groentjes doet!


Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 200gr spekjes
- 1 courgette
- 1 lente-ui (fijngesneden)
- 75gr erwtjes (diepvries
- 6 eieren
- 150ml (light) room
- 75gr feta
- Peper en zout
- Enkele blaadjes munt (fijngehakt)
- extra taartvorm of quichevorm
Bereidingswijze
Verhit een pan en bak hierin de spekjes mooi goudbruin.
Schep dan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bakvorm met het bladerdeeg.
Snij het overtollige deeg weg, duw een beetje aan en prik kleine gaatjes (met behulp van een vork) in het deeg.
Kluts de eieren samen met de room los en kruid met peper en zout.
De courgette kan je ofwel in kleine blokjes snijden, ik heb er dunne sliertjes van
gesneden met behulp van een dunschiller.
Vul de quiche met de courgette, erwtjes, lente-ui, munt en spekjes.

Overgiet met het mengsel van ei en verkruimel hierover de feta.
Bak de quiche ongeveer 30min in de oven tot het ei mooi gestold is.
Haal uit de oven en serveer direct.
Serveertip > serveer met wat gemengde sla