Kaneel wafels

Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over
Naar recept gaan

Kaneel wafels, heerlijk makkelijke wafels met de smaak van de bekende cinnamon rolls. Eigenlijk komen hier 2 heerlijkheden samen namelijk wafels en kaneelrolletjes. De lekker zachte wafels werken we af met 2 toppings. De eerste topping is eigenlijk de vulling van de bekende cinnamon buns. Daarnaast is er ook nog een heerlijk frisse roomkaas topping (deze is optioneel). Het resultaat zijn onweerstaanbare wafels die je kan serveren bij de koffie. Of Pasen is op komst en deze zullen ongetwijfeld scoren bij het Paasontbijt of Paasbrunch.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere wafel receptjes? Check dan zeker deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kaneel wafels?

  • Kaneel
  • Boter
  • Bruine suiker = cassonade
  • Melk
  • Citroen
  • Zelfrijzende bloem
  • Baking soda
  • Suiker + vanillesuiker
  • Eieren
  • Roomkaas
  • Poedersuiker

Hoe maak je deze Kaneel wafels ?

We gaan beginnen met de toppings te maken. Aangezien de wafels op hun lekkerst zijn als ze net gebakken zijn en dus nog wat warm zijn. Dus je wilt de toppings klaar hebben staan. Voor de kaneel topping, gaan we boter, bruine suiker en kaneel smelten op een zacht vuurtje. Roer af en toe. Dit zal op het eerste zicht schiften maar vlak voor het serveren, roer je dit nog even heel goed door tot een gladde massa.

Optioneel maken we ook een roomkaas topping. Hiervoor gaan we eerst roomkaas losmixen samen met poedersuiker. Giet er dan een klein beetje melk bij om het lopend te maken.

Vervolgens gaan we de wafels maken. Hiervoor gaan we eerst melk mengen met citroensap in een ruime mengkom. Zet dit even opzij. Dit zal beginnen schiften, dat is normaal. Smelt ook alvast boter. Deze giet je vervolgens bij de schiftende melk samen met suiker, vanillesuiker en eitjes. Meng goed. Doe er dan zelfrijzende bloem, baking soda en kaneel bij. Men goed. Het deeg is vrij lopend dat is normaal.

Verwarm je wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Je kan het beste het deeg met een ijsschepper in het wafelijzer scheppen. Eenmaal gebakken, leg op een bord en giet er wat van de kaneel topping over en optioneel ook wat van de roomkaas topping.

Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over
Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over

Kaneel wafels

Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over
Totale tijd 45 minuten
Gang brunch, dessert, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediënten
  

Kaneel glazuur

  • 120 gr boter
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 el kaneel

Roomkaas glazuur (optioneel)

  • 100 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 a 3 el melk

Wafels

  • 480 ml melk
  • 1/2 citroen
  • 85 gr boter
  • 300 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Alvorens we met de wafels beginnen, gaan we de toppings al maken.
    Voor de kaneel topping, gaan we boter, bruine suiker en kaneel smelten op een zacht vuurtje. Roer af en toe. Dit zal proberen te schiften maar vlak voor het serveren bij de wafels, roer je dit nog even goed door tot een gladde massa.
  • Ondertussen kan je optioneel ook de roomkaas topping maken
    Mix de roomkaas en poedersuiker los tot een gladde massa. Begin met zo'n 2el melk toe te voegen. Dit mag wat lopend zijn maar niet super vloeibaar. Je kan beginnen met 2el en vlak voor het serveren nog een beetje extra melk toevoegen om het terug ietwat lopender te maken
  • Vervolgens gaan we de wafels maken.
    Begin met melk te mengen in een ruime mengkom met het sap van een halve citroen. Dit zal beginnen schiften, dat is oke. Zet even opzij
    Smelt de boter op een zacht vuurtje
    Meng de zelfrijzende bloem met baking soda en snuifje kaneel. Zet even opzij.
    Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met de (schiftende) melk samen met de eieren,suiker en vanillesuiker. Roer dit alvast even los. Doe er dan het bloem mengsel bij en meng goed tot een glad deeg.
    TIP! Het deeg zal vrij lopend zijn, dat is normaal
  • Verhit je wafelijzer, vet een beetje in. Schep wat van het deeg in het wafelijzer. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep.
    Bak de wafels goudbruin.
  • De wafels zijn op hun lekkerst als ze net gebakken zijn.
    Leg de wafels op een bord en giet er wat van de kaneel topping over en optioneel wat van de roomkaas topping.
Trefwoord bakken, brunch, kaneel, kaneelrolletjes, roomkaas, roomkaas glazuur, voor bij de koffie, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.