Havermoutkoekjes met veenbessen en banaan

Havermoutkoekjes met veenbessen en banaan

Iedereen kent het wel, die vervelende “cravings” rond 15h-16h tijdens de werkweek. En een stuk fruit of een mager yoghurtje is dan echt niet genoeg. Liefst zouden we een heel pak Oreo’s of een stuk of 3 Dino koeken binnenspelen. Ik denk dat iedereen dat gevoel wel kent! Ik ook … en soms zwicht ik er voor en voel mij dan ook totaal niet schuldig maar vaak (als ik wat tijd heb) probeer ik het ook slim te spelen door op voorhand iets “gezonder” te bakken. Ik denk dan aan een bananenbrood dat ik op zondagnamiddag bak, of ik rol wat energy balls of mij nieuwe ontdekking sinds kort … deze havermoutkoekjes met veenbessen en banaan.

Havermoutkoekjes met veenbessen en banaan

Ik zeg niet dat deze 100% gezond zijn, hierin zit natuurlijk ook een vorm van suiker en vetstof in. Ze zijn alleszins gezonder dan die Oreo’s en dino koeken en voedzamer met alle pitten en zaden die ze bevatten. En 100% gezond dat ga je moeilijk kunnen nastreven tenzij je op een glas water kan leven.

Havermoutkoekjes met veenbessen en banaan

Ik zou zeggen haal al die ingrediënten in huis en ga aan het bakken! Ik maak er steeds een ruime portie van, je kan ze meer dan een week bewaren dus telkens je het moeilijk krijgt in de namiddag …

Havermoutkoekjes met veenbessen en banaan

Ingrediënten (+/- 15 koekjes)

 • 135gr havermout
 • 60gr gedroogde veenbessen
 • 60gr pompoenpitten
 • 35gr lijnzaad
 • 1el chiazaad
 • 1tl kaneel
 • 1/2tl bakpoeder
 • 1 rijpe banaan
 • 3el gesmolten kokosolie
 • 3el honing of maple syrup
 • 2el melk

Bereidingswijze

Meng de havermout met de gedroogde veenbessen, pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad, kaneel en bakpoeder. Zet dit even opzij.
Plet de banaan en met tot een papje met de gesmolten kokosolie, maple syrup en melk. Voeg toe aan de droge ingredienten en men goed tot een stevig deeg.
Laat het deeg 10min staan zodat de chia kan weken en uitzetten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 165 en beleg een bakplaat en bakpapier.

Als het deeg te stevig is, voeg nog een eetlepel melk toe.

Schep met een lepel of nog makkelijker een ijsschep hoopjes van het deeg op de bakplaat. Je kan eventueel met de hand de hoopjes een beetje kneden en wat platter duwen. De koekjes zetten tijdens het bakken niet veel uit dus je hoeft niet al te veel plaats tussen de koekjes te laten.

Bak de havermoutkoekjes ongeveer 15 a 18min tot ze mooi goudbrijn zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar luchtdicht.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.