Geroosterde kip met aardperen en citroen

Geroosterde kip met aardperen en citroen

Winter, het is niet meteen mijn meest favoriete seizoen dat er bestaat en ik denk dat velen mijn mening zullen delen. Geef mij maar herfst, is veel gezelliger! Winter dat is gewoon koud, donker en kil en er lijkt precies geen einde aan te komen. Maar ik probeer het van de positieve kant te bekijken, na de herfst komt lente is toch al een mooi vooruitzicht. En de winter brengt heel wat lekkere typische wintergroente met zich mee waaronder mijn twee favorietjes pastinaak en aardpeer. Beide horen ze tot de vergeten groente, alleja zo vergeten zijn ze de laatste jaren echt niet meer! Dus tijdens de wintermaanden probeer ik ze zo vaak mogelijk op het menu te zetten. Vaak is dat verwerkt in een puree (altijd lekker)! En soms mag het iets meer of anders zijn zoals dit receptje van geroosterde kip met aardperen en citroen.

Geroosterde kip met aardperen en citroen

De prachtige aardpeer niet verwerkt in een puree maar mee geroosterd in de oven met kip en lekker veel sjalot, look en citroen. De geur die in je huis hangt als dit in de oven staat, dan kan je gewoon niet wachten tot je de schotel op tafel kan zetten en kan aanvallen.
Dit receptje is ook eentje wat je op voorhand al kan (zeg maar moet) voorbereiden zodat de ingrediënten kunnen marineren. Dus kook in de ochtend al snel de aardperen af, alle ingrediënten mengen en laat ze maar een dagje marineren. Als je dan ‘s avonds thuiskomt, hoef je de schotel enkel maar in de oven te schuiven en genieten van de geur die heel je huis zal innemen.

Geroosterde kip met aardperen en citroen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 8 kipdijfilets
 • 350gr aardperen
 • 3 sjalotten
 • 3 teentjes look
 • 1 citroen
 • 3el citroensap
 • 1tl gedroogde tijm
 • 1tl gedroogde dragon
 • Enkele draadjes saffraan
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardperen en halveer ze.
Breng water aan de kook met een snuifje zout en kook de aardperen ongeveer 10min.
Ze gaan nog verder garen in de oven, dus ze mogen nog niet al te zacht zijn.
Giet de aardperen af en laat even uitlekken.

Pel ondertussen de sjalotten en look en hak fijn.
Snij de citroen in dunne plakjes.

Meng voorzichtig de aardperen met de kip, sjalot, look, citroen, dragon, tijm, saffraan, peper en zout en een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Dek af en laat minstens 2h marineren of langer.

Verwam de oven voor op 200 graden.
Rooster de kip en groenten 30min in de oven, dek dan af met aluminiumfolie en rooster nog eens 15 a 20min tot de kip gaar is.
Je kan op het laatste nog even de grill opzetten voor een mooi goudbruin krokant korstje op de kip.

Breng de ingrediënten nog wat verder op smaak met wat citroensap.
Serveer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.