Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

Breakfast like a king (of queen”) wel dan zit je helemaal goed met deze wentelteefjes met koffie, banaan en crumble… Geen gewone traditionele wentelteefjes of verloren brood met bruine suiker zoals iedereen ze wel al eens eet, nee zeg maar een eerder een upgrade van het wentelteefje! De basis waarin het oude brood/pistolets wordt gewenteld is nog redelijk basic echter met een leuke toevoeging namelijk koffie. De smaak is zeer subtiel hiervan en natuurlijk kan je dit altijd weglaten als je wenst.

Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

De upgrade zit hem in de afwerking, net voor de wentelteefjes in de oven gaan, krijgen ze nog een laagje banaan en daarop een crunchy crumble. Even in de oven en dan direct serveren met wat romige Griekse yoghurt en passievrucht. Zeg nu zelf, van een upgrade gesproken!

Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

Ingrediënten wentelteefjes (4 personen)

  • 4 dikke snede brood (+/- 3cm)
  • 300ml melk
  • 2el instant koffie
  • 4 eieren
  • 50gr poedersuiker
  • 2 bananen
  • Margarine/boter
  • Om te serveren : griekse yoghurt – honing – passievrucht

Ingrediënten crumble

  • 35gr amandelpoeder
  • 60gr patisseriebloem
  • 55gr bruine suiker
  • 50gr margarine/boter ( gesmolten)
  • 2el hazelnoten (grof gehakt)
  • 2el walnoten (grof gehakt)
  • vanille essence

Bereidingswijze

Voor de crumble, meng alle ingredienten tot een crumble en zet even opzij.

Voor de wentelteefjes, warm de melk lichtjes op en voeg de instant koffie toe zodat deze kan oplossen. Eenmaal opgelost haal van het vuur.
Klop ondertussen de eieren los met de poedersuiker en voeg dan de melk toe. Meng goed.
Verhit een pan met een klontje margarine of boter.
Week kort een snede brood in het mengsel van ei-melk-suiker en bak dan mooi goudbruin aan beide kanten. Leg dan in een ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige sneden brood.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de banaan in schijfjes en beleg de snede bovenaan met schijfjes banaan en strooi hierover wat van de crumble.
Bak de wentelteefjes ongeveer 20min in de oven tot de crumble mooi krokant is.
Haal uit de oven en serveer direct met wat griekse yoghurt, passievrucht pulp en eventueel nog wat honing of maple syrup.

Smakelijk !

1 thought on “Wentelteefjes met koffie, banaan en crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.