Koekjes met boerenkool en feta

Koekjes met boerenkool en feta

Vrijdag, tijd voor een hapje  om die werkweek af te sluiten en doe er gerust een drankje bij zou ik zeggen! Een hapje met een typische hippe wintergroente in verwerkt en dan heb ik het over boerenkool. Kool het klinkt misschien niet echt hip maar boerenkool is echt helemaal IN sinds enkele jaren en je kan er veel meer mee dan enkel in een stamppot te verwerken. Smoothies van boerenkool (ja dat is echt lekker), salade met boerenkool, boerenkoolpannenkoekjes, chips van boerenkool of deze koekjes met boerenkool en feta. Een lekker en makkelijk hapje of waarom niet voor bij de lunch of avondmaal met een salade? Dat kan ook perfect.
Ik noem het koekjes maar ze lijken ook hard op pannenkoeken enkel zijn ze iets dikker en vaster en daarom noem ik ze koekjes. Doe daarbij een lekker dipsaus op basis van yoghurt en wat chilisaus voor de pittigheid. Perfect om het weekend in te gaan! 

Koekjes met boerenkool en feta

Koekjes met boerenkool en feta

Ingrediënten (+/- 20 koekjes)

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 150gr boerenkool (fijngesneden)
  • 100gr feta
  • 260gr patisseriebloem
  • 240ml melk
  • 2tl bakpoeder
  • 1tl zout
  • Peper
  • 2 eieren
  • Olijfolie

Ingrediënten dipsausje

  • 6el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1 a 2el chilisaus
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de sjalot en look en hak fijn. 
Verhit een pan of stoofpot met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en look glazig. 
Roer regelmatig zodat de ui en look niet aanbranden. 
Voeg de fijngesneden boerenkool toe en stoof deze mooi zacht. 
Haal dan van het vuur en laat afkoelen. 
 
Doe de eieren en melk in een mengkom en klop deze alvast even goed los. 
Voeg dan de bloem, bakpoeder, zout en een snuifje gemalen peper toe en meng terug goed. 
Doe hierbij het boerenkool mengsel, meng goed en als laatste verkruimel de feta over het deeg en meng nog even vluchtig. 
 
Verhit een pan met een royale scheut olijfolie (of gewone olie) en schep ongeveer 1 a 2el (per koekje) van het deeg in de pan (tijdens het bakken zetten ze iets uit). Bak de koekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Je kan de koekjes best in porties bakken. 
 
Terwijl de koekjes bakken, kan je vlug het dipsausje maken door de griekse yoghurt, mayonaise, chilisaus (1 a 2el naar eigen smaak) en wat peper en zout te mengen. 
 
Serveer de koekjes warm/lauw met het dipsausje. 
 
Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.