Wat doe je met te rijpe bananen? Juist ja, bananenbrood maken, altijd een lekker en voedzaam tussendoortje of als ontbijt als je het mij vraagt. En het gaat nooit vervelen want de variaties en mogelijkheden zijn eindeloos.
Je kan ondertussen al wel wat bananenbrood creaties op m’n blog vinden en ik doe er met veel plezier nog eentje bij want je kan nooit genoeg recepten hebben voor bananenbrood vind ik. Deze versie is een bananenbrood met blauwe bessen en kokos!
Ik had te rijpe bananen en de blauwe bessen bij Albert Heijn stonden weer eens in de bonus dus wat doe je dan … juist ja bananenbrood met blauwe bessen maken natuurlijk met als extra nog wat kokosvlokken. Natuurlijk kan je zelf nog wat aan het experimenteren gaan, vervang de blauwe bessen eventueel door frambozen, bramen of misschien steken er in je diepvries nog veenbessen … de variaties zijn eindeloos!
Ingrediënten
-
- 85gr honing
-
- 170gr appelmoes
-
- 450gr banaan +/- 3 a 4 (geplet)
-
- 2 eieren
-
- 135gr havermoutmeel *
-
- 3/4 tl baking soda
-
- 1tl bakpoeder
-
- 1/2tl kaneel
-
- Snuifje zout
-
- Vanille essence
-
- 30gr kokosvlokken**
- 150gr blauwe bessen (vers of diepvries)
*havermoutmeel kan je makkelijk zelf maken door gewone havermout fijn te malen in een blender tot meel. Bij AH kan je tegenwoordig ook gewoon havermeel kopen.
**Kokosvlokken, vind je dit niet dan kan je ook gewoon kokospoeder gebruiken. Kokosvlokken kan je vinden bij AH.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm in met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Meng het havermoutmeel met de baking soda, bakpoeder, snuifje zout, kokosvlokken en kaneel. Zet even opzij.
In een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) doe je de eieren, honing, appelmoes, geplette banaan en vanille essence. Klop even los tot een glad mengsel. Voeg dan de droge ingredienten toe en meng tot een glad deeg. Voeg op het laatste de blauwe bessen toe, meng nog even vluchtig en giet het deeg in de bakvorm.
Bak het bananenbrood ongeveer 60 a 70min in de oven.
Check met een sateprikker of het bananenbrood gaar is binnenin.
Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Bewaar het bananenbrood luchtdicht.
Smakelijk
