Gebakken appel met havermoutcrumble

Gebakken appel met havermoutcrumble

Yes yes vandaag is de lekkerste dag van het jaar! En nee dat is niet Sinterklaas, de lekkerste dag is “verloren maandag”. Een dag die wat mij betreft elke maand mag zijn! Want is er iets lekkerder dan worstenbroodjes en appelbollen? Dat maakt die koude winterse maandag begin januari even iets rooskleuriger. Natuurlijk voor iedereen die pas met gezonde voornemens is gestart, is verloren maandag niet zo’n gezonde dag. Dus je kan die dag gewoon even zondigen of je kan een gezonder alternatief maken zoals deze gebakken appel met crumble. Oké, het is niet 100% een appelbol, de smaak kan je grotendeels wel terugvinden met lekker veel kaneel in de crumble.

Gebakken appel met havermoutcrumble

En het hoeft niet perse verloren maandag te zijn om dit receptje uit te proberen. Op elke andere dag smaakt deze gebakken appel en kan zowel als tussendoortje of als ontbijt.

Gebakken appel met havermoutcrumble

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 appelen
  • 20gr speltbloem
  • 25gr rietsuiker (of gewone suiker)
  • 30gr havermout
  • 1/2tl kaneel
  • snuifje zout
  • 40ml kokosolie (gesmolten)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.

Halveer de appelen en hol het klokhuis weg.
Leg de appelen op de bakplaat.

Voor de crumble, meng de speltbloem met het havermout, suiker, kaneel, snuifje zout en de gesmolten kokosolie tot je een crumble krijgt.
Vul de appel op met de crumble.
Bak de appelen ongeveer 30min in de oven tot de appelen zacht zijn en de crumble lekker krokant.
Laat 5min afkoelen en serveer dan met wat griekse yoghurt.

Smakelijk!

2 thoughts on “Gebakken appel met havermoutcrumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.