Laten we nog eens koekjes bakken, dacht ik zo. Geen klassieke boter-suiker-ei-bloem koekjes … deze keer gaan we ietwat de gezonde toer op. Dus je raadt het misschien al, er zit havermout in of wat had je nu gedacht 😀
Deze havermoutkoekjes met chia en citroen zijn gewoon het ideale voedzame tussendoortje voor dat vervelende middagdipje. Ideaal om met de kids mee te geven naar school maar ook de grote mensen zullen er van smullen hoor.
Koekjes die je klaarmaakt in een handomdraai, ze vragen echt weining moeite of tijd en voor de vegans onder ons … ze zijn ook nog eens “vegan proof”.
Ingrediënten (+/- 12 koekjes)
- 100gr havermout
- 80gr cashewnoten (of andere noten)
- 60gr kokosrasp
- 20gr chiazaad
- Zeste van 1 citroen
- 45ml agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 40ml kokosolie (gesmolten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Meng eerst de droge ingredïenten > havermout, cashewnoten, kokosrasp, chiazaad en zeste van citroen. Voeg dan de agavesiroop toe en kokosolie.
Meng goed. Is het mengsel nog een beetje te droog, voeg nog een heel klein beetje kokosolie of agavesiroop toe.
Schep hoopjes van het deeg op de bakplaat en duw wat aan tot een plat koekje.
Ze gaan niet uitzetten tijdens het bakken dus je hoeft ze niet al te ver uit elkaar te leggen.
Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven voor zo’n 12min.
Haal uit de oven, ze zullen nog wat wak zijn maar zullen uitharden tijdens het afkoelen.
Bewaar de koekjes luchtdicht
Smakelijk