Havermoutkoekjes met chia en citroen

Havermoutkoekjes met chia en citroen

Laten we nog eens koekjes bakken, dacht ik zo. Geen klassieke boter-suiker-ei-bloem koekjes … deze keer gaan we ietwat de gezonde toer op. Dus je raadt het misschien al, er zit havermout in of wat had je nu gedacht 😀
Deze havermoutkoekjes met chia en citroen zijn gewoon het ideale voedzame tussendoortje voor dat vervelende middagdipje. Ideaal om met de kids mee te geven naar school maar ook de grote mensen zullen er van smullen hoor.

Havermoutkoekjes met chia en citroen

Koekjes die je klaarmaakt in een handomdraai, ze vragen echt weining moeite of tijd en voor de vegans onder ons … ze zijn ook nog eens “vegan proof”.

Havermoutkoekjes met chia en citroen

Ingrediënten (+/- 12 koekjes)

  • 100gr havermout
  • 80gr cashewnoten (of andere noten)
  • 60gr kokosrasp
  • 20gr chiazaad
  • Zeste van 1 citroen
  • 45ml agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 40ml kokosolie (gesmolten)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Meng eerst de droge ingredïenten > havermout, cashewnoten, kokosrasp, chiazaad en zeste van citroen. Voeg dan de agavesiroop toe en kokosolie.
Meng goed. Is het mengsel nog een beetje te droog, voeg nog een heel klein beetje kokosolie of agavesiroop toe.

Schep hoopjes van het deeg op de bakplaat en duw wat aan tot een plat koekje.
Ze gaan niet uitzetten tijdens het bakken dus je hoeft ze niet al te ver uit elkaar te leggen.
Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven voor zo’n 12min.
Haal uit de oven, ze zullen nog wat wak zijn maar zullen uitharden tijdens het afkoelen.

Bewaar de koekjes luchtdicht

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.