Plaattaart op een maandag, dat is altijd een goed idee!
Plaattaart dat staat nu eenmaal symbool voor gemakkelijk en lekker.
Met een plaattaart kan je ook continu blijven spelen met ingrediënten, smaken, kruiden, seizoenen.
Een plaattaart dat gaat nooit vervelen en daarom ben ik er zo’n fan, en zeker van deze plaataart met tomaat, courgette, feta en halloumi. Eentje met zuiderse “roots” maar ook “roots” uit mijn eigen moestuintje 🙂
Yes yes, die prachtige courgette en kertomaatjes dat je ziet komen uit ons eigen moestuintje. Dat maakt dit taartje nu net zoooo lekker.
Natuurlijk ook dat zalig romig feta laagje (dat je niet ziet) dat onder de groentjes ligt en dan heb je ook nog de blokjes halloumi.
Super smaakvol, zuiderse smaken, super easy en geen hele resem aan ingrediënten … dit zijn de recepten waar ik zo van hou!
Ingrediënten (1 taart)
- 1 vel bladerdeeg
- 1 courgette
- 280gr kerstomaten
- 100gr halloumi
- 170gr feta
- 50gr roomkaas
- 1/2 teentje look
- 1tl + 1tl tijm (vers of gedroogd)
- 1tl + 1tl basilicum (gedroogd)
- 1tl + 1tl oregano (gedroogd)
- 1 ei
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snij de courgette in dunne plakjes.
Halveer de kerstomaten.
Snij de halloumi in kleine blokjes.
Meng de plakjes courgette, kerstomaten, halloumi met 1el olijfolie, 1tl tijm, 1tl basilicum, 1tl oregano, peper en zout. Zet even opzij.
Doe de feta, roomkaas, half teentje look, 1el olijfolie, 1tl tijm, 1tl basilicum, 1tl oregano in een blender en mix tot een gladde crème.
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier en leg alvast op een bakplaat.
Smeer de fetacrème uit op het bladerdeeg. Blijf minstens 2cm weg van de rand. Verdeel de courgette, tomaatjes en halloumi over de fetacrème.
Plooi de randen van het bladerdeeg naar binnen.
Wrijf de randen in met wat losgeklopt ei.
Bak de taart mooi goudbruin voor zo’n 30 a 35min.
Serveer direct met een gemengde salade.
Smakelijk