Oreo taart met frambozenmousse

Oreo taart met frambozenmousse

Een taartje met Oreo dan weet je gewoon “dat kan niet slecht zijn”. Deze Oreo taart met frambozenmousse is dan ook hemels lekker en zalig easy om te maken. Een taartje waar geen oven voor nodig hebt en ook het boodschappenlijstje is vrij kort. Lekkere taartjes maken hoeft echt niet moeilijk of lang te duren hoor šŸ™‚

Oreo taart met frambozenmousse

Voor de korst van deze taart, heb je slechts 2 ingrediĆ«nten nodig … gesmolten boter en Oreo’s. Ben je nu geen fan van Oreo’s, je kan hier eender welke droge koek voor gebruiken. De vulling is opgeklopte room met een vlugge compote van frambozen. Ja, slechts 7 ingrediĆ«nten heb je nodig om dit taartje in mekaar te steken. Taartjes maken kan echt snel en simpel zijn hoor šŸ˜‰

Oreo taart met frambozenmousse

Ingrediƫnten

  • 350gr Oreo koekjes
  • 110gr boter/margarine (gesmolten)
  • 220gr frambozen (vers of diepvries) + extra
  • 1tl vanille essence
  • 3el suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150ml room
  • Extra : taartvorm +/- 20 a 22cm

Bereidingswijze

Doe de Oreo koekjes in een blender en mix tot fijne kruimels.
Meng de koekjes kruimels met de gesmolten boter en meng goed.
Stort dit mengsel in de taartvorm en duw goed aan op de bodem en zijkanten.
Zet voor minstens 30min in de koelkast.

Week ondertussen de blaadjes gelatine.
Doe de frambozen in een kookpotje samen met de suiker en 1el water, zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen tot de frambozen een mooi compote vormen.
Haal door een zeef en vang het sap op.
Voeg aan het hete frambozensap de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed. Het is belangrijk dat het frambozensap nog warm genoeg is zodat de gelatine hierin kan smelten. Is dit niet warm genoeg meer, verwarm het sap dan even, haal van het vuur en voeg dan de gelatine toe.
Laat dit sap afkoelen op kamertemperatuur.

Klop de room met de vanille stijf op.
Voeg het afgekoelde frambozensap toe en meng met een spatel tot een mooie gladde mousse. Giet de mousse in de Oreo taartvorm en laat voor minstens 4h opstijven.

Werk de taart af met wat verse frambozen en eventueel nog wat extra verkruimelde Oreo’s.

Smakelijk!3 thoughts on “Oreo taart met frambozenmousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.