Et voila, we hebben de eerste week van september overleefd dat verdient toch een klein gezellig apéroke naar mijn mening. Elke dag, elk moment, elke gelegenheid verdient naar mijn mening een apéro. Een drankske, een happeke of happekes, een cosy gezellige setting en meer heb je niet nodig. En met dat happeke ga ik jullie met veel plezier helpen meer bepaald met deze dip met tomaten en paprika.
Een lekker simpele en vooral super smaakvolle dip waar je in wilt blijven dippen en nog eens dippen. Een gezonde dip met tomaat en paprika, geroosterde noten, een chilipepertje voor de pittigheid en kruiden.
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 teentje look
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 2 grote tomaten
- 75gr geroosterde macadamia noten (of amandelen)
- 1tl korianderpoeder
- 2tl gerookt paprikapoeder
- 1el balsamico azijn
- 1kl oregano
- 1tl suiker
- 1el griekse yoghurt
- Zout
- Olijfolie
- Extra om te serveren : broodstokjes, crackers, groentjes, …
Bereidingswijze
Pel de sjalot en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en hak fijn.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Snij de tomaten in kleine blokjes.
Hak de noten grof.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin eerst rustig de sjalotten mooi glazig. Roer regelmatig zodat de sjalot niet te bruin wordt.
Voeg dan de sjalot, peper en paprika toe en laat 2min mee bakken. Roer regelmatig.
Voeg dan de tomaten, noten, korianderpoeder, paprikapoeder en een snuifje zout toe. Meng goed en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.
Schep dan in een blender en voeg ook de azijn, oregano, suiker en yoghurt toe. Mix tot een gladde dip. Proef en breng verder op smaak met wat zout en eventueel nog wat yoghurt voor wat romigheid.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Serveer met broodstokjes, crackers, rauwe groentjes, …
Smakelijk !