Een nieuwe maand, een nieuw lui broodje. Met een lui broodje bedoel ik dus, geen uren laten rijzen, je niet suf te hoeven kneden kortom een broodje waarbij je alle ingredienten gewoon dient te mengen en bakken maar. Van zo’n broodjes ben ik van en jullie ook aan de reacties en statistieken te zien. De voorbije luie broodjes zijn vooral bedoelt voor zoet beleg, die groentenbrood is een hartige versie.
Ook met dit broodje kan je ontbijten maar kan je perfect ook meenemen als lunch. Mijn ultieme en zalige toppig voor dit broodje … een royale laag homemade labneh (of ricotta of roomkaas), heel fijn gesneden venkel, wat radijsjes en rode ui.
Ingrediënten
- 100gr amandelmeel
- 50gr havermout
- 65gr mix van pitten & zaden (chia, sesamzaadjes, pompoenpitten, zonnebloempitten …)
- 320 courgette (geraspt)
- 100gr wortel (geraspt)
- 100gr spinazie (fijn gehakt)
- 5 eieren
- 60ml olijfolie
- 1el gerookt paprikapoeder
- 1tl komijnpoeder
- 2tl bakpoeder
- 2tl zout
- Extra : cakevorm + bakpapier
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een cakevorm in met wat vetstof en beleg de bodem met bakpapier.
Doe het amandelmeel, havermout, mix van pitten & zaden, paprikapoeder, komijnpoeder, bakpoeder en zout in een mengkom. Meng goed.
Kluts de eieren los met de olijfolie in een aparte kom en voeg hier de geraspte courgette, wortel en spinazie aan toe. Meng goed en voeg dan toe aan de kom met droge ingrediënten. Meng goed en schep dit in de bakvorm.
Bak het brood zo’n 60min in de oven. Check met een satéprikker of het brood gaar is binnenin.
Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen eerst, ontvorm dan.
Bewaar het broodje luchtdicht.
Smakelijk