Bananenbrood met noten

Bananenbrood met noten

Er zijn zo van die receptjes waar je er nooit genoeg van kan hebben, bananenbrood is er zo eentje. Een broodje waar je echt mee kan spelen qua ingredienten en smaken. Je kan er een rijkelijke versie van maken of een gezonde versie. Spelen en experimenteren en een “gat in de lucht springen” als je weer eens te veel rijpe bananen hebt liggen. Een “gat in de lucht springen” ga je zeker doen na een hapje van dit bananenbrood met noten.

Bananenbrood met noten

Een broodje waarmee ik ontbijt afgewerkt met wat cottage cheese en homemade bessen chia jam, een broodje dat ik meeneem als tussendoortje, een broodje dat ik gretig naar binnenspeel na een intensieve workout. Een broodje voor op ieder moment van de dag.
Een broodje dat je maakt in no-time. Handig toch!

Bananenbrood met noten
Bananenbrood met noten

Ingrediënten

  • 6 Medjool dadels (ontpit)
  • 100gr hazelnoten
  • 3 (heel rijpe) bananen
  • 1el kokosolie gesmolten
  • 1/2tl vanille essence
  • 150gr speltbloem
  • 2tl bakpoeder
  • 1/4tl kaneel
  • 1el chiazaadjes
  • 40gr pecannoten (grof gehakt)
  • 40gr amandelen (grof gehakt)
  • extra : cakevorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg een cakevorm met bakpapier.

Week de dadels in 100ml lauw water.
Maal de hazelnoten fijn.

Doe de geweekte dadels (+ het water) in een blender samen met de bananen, kokosolie en chiazaadjes in een blender en mix tot een gladde massa.
Voeg dan de fijngemalen hazelnoten, speltbloem, bakpoeder en kaneel toe. Mix nog even kort.
Giet het deeg in de bakvorm en werk af met de grof gehakte pecannoten en amandelen.

Bak het bananenbrood zo’n 45min in de oven.
Check met satéprikker of het broodje mooi gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Ontvorm het bananenbrood en bewaar luchtdicht.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.