Risoni met tomatensaus, venkel en zeebaars

Risoni met tomatensaus, venkel en zeebaars

Vrijdag = visdag!
Een traditie waarmee ik ben opgegroeid, een traditie om in ere te houden vind ik zo. Dus laat mij het voorbeeld geven met dit receptje van risoni met tomatensaus, venkel en zeebaars. Een snel comfy receptje waar je weinig werk mee hebt, klaar in no-time en super smaakvol. Dat zijn toch de ingrediënten die je wilt op een vrijdag, nee?

Risoni met tomatensaus, venkel en zeebaars

Risoni of Orzo, is een pastasoort die heel hard lijkt op rijst. De bereiding van de risoni is eigenlijk identiek aan die van een risotto. Je kan dus perfect de risoni pasta vervangen door risottorijst.
De pasta gaan we dus niet eerst voorkoken in water, we garen hem direct in een smaakvolle tomatensaus. Het secret ingredient van die smaakvolle tomatensaus is venkel, een groente waar ik echt dol op ben en ook perfect matcht bij de zeebaars.

Risoni met tomatensaus, venkel en zeebaars
Risoni met tomatensaus, venkel en zeebaars

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 venkel
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 200gr champignons
  • 250gr risoni/orzo
  • 500ml passata
  • 400ml bouillon (groente of kip)
  • 1tl oregano
  • 1tl suiker
  • 2el citroensap
  • 4 zeebaarsfilets
  • 40gr amandelschaafsel
  • 1,5el italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de sjalot en hak fijn.
Snij de venkel heel fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de champignons in dunne plakjes.

Verhit een stoofpot met royale scheut olijfolie.
Fruit hierin eerst de sjalot en venkel voor enkele minuten aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Voeg de fijngehakte look en champignons toe en laat zo’n 3min mee bakken. Roer regelmatig. Als de pan iets te droog wordt, voeg nog wat olijfolie toe.
VOeg de risoni toe, roer even en laat zo’n 1min mee bakken.
Blus dan met de passata en bouillon en voeg ook de oregano, suiker, citroensap, peper en zout toe. Roer even en laat dan zo’n 12min zachtjes garen tot de pasta mooi gaar is. De pasta zal het vocht opnemen, als dit iets te droog wordt voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Leg ondertussen de zeebaarsfilets in een ovenschaal.
Wrijf in met wat olijfolie.
Kruid met wat zout, de Italiaanse kruiden en strooi hierover het amandelschaafsel.
Bak de vis mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 10 a 12min (afhankelijk van de dikte van de vis).

Serveer de risoni met de vis

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.