Wat doe je als je zin hebt in cake & cheesecake … heel simpel dan maak je deze crumblecake met roomkaas en bramen :-). Een zalige combi van smeuïge cake, het romige van de roomkaas, het frisse zomerse van de bramen en een crunchy crumble topping. Deze cake heeft gewoon alles!

Een cakeje om op zaterdag of zondagochtend te bakken om daarna de hele namiddag languit in de zetel te duiken, een marathon van Chateau Meiland zien, een koffietje daarbij en een serieuze plak van deze cake. Dat noem ik ge-nie-ten in eigen kot met verstand op nul ! Echt een aanrader om eens te doen 🙂


Ingrediënten cake
- 190gr zelfrijzende bloem
- 150gr bruine suiker
- 1tl zeste van limoen
- 75gr margarine/boter
- 2 eieren
- 120ml melk
- 1tl vanille
- 250gr bramen (vers of diepvries)
- 225gr roomkaas
- 2el suiker
Ingrediënten crumble
- 60gr patisseriebloem
- 100gr suiker
- 55gr margarine/boter (koud)
Bereidingswijze
Voor de crumble.
Meng de bloem en suiker.
Snij de margarine/boter in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel van bloem en suiker. Meng met een keukenmachine of met je handen tot je een heel fijne crumble hebt. Zet even opzij.
Voor het het roomkaaslaagje.
Mix de roomkaas los met de suiker en 1 ei tot een mooi egaal mengsel.
Zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Wrijf een cakevorm goed in en beleg eventueel met bakpapier.
Voor de cake.
Smelt de margarine/boter en laat dan ietwat afkoelen.
Giet dan in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en voeg het resterende ei toe samen met de melk en vanille. Mix even los.
Voeg de bloem, suiker en zeste van limoen toe en meng tot een mooi glad mengsel. Giet het deeg in bakvorm.
Schep hierop het roomkaasmengsel, meng wat met een lepel.
Strooi hierover de crumble.
Bak zo’n 40 a 45min in de oven tot de cake binnenin mooi gaar is (check met een satéprikker).
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Smakelijk!