Grillpan wafels

Grillpan wafels

Het ideetje van deze grillpan wafels heb ik opgedaan bij Jamie Oliver. Zo’n geniaal idee en het is eens wat anders dan de klassieke wafels.
Wat creativiteit in de keuken kan nooit geen kwaad, vind ik zo 🙂
Ik heb jullie in het verleden al enkele handige #KitchenHacks getoond met een wafelijzer, dat je daar veel meer lekkers mee kan maken dan de klassieke Luikse of Brusselse wafels. Vandaag een leuke originele #Kitchenhack met je grillpan. In een grillpan, kan je dus meer dan enkel je stuk kip of steak grillen.

Grillpan wafels

En wat eten we nu bij deze grillpan wafels, wel je kan hier volop je “goesting” mee doen of mijn favorietje … geroosterde pruimen. Ja, wie mij al even volgt, weet ondertussen maar al te goed dat dit echt één van mijn favorietjes is. Pruimen halveren, pit verwijderen, ovenschaal in, wat honing en hup de oven in. Zalig!

Grillpan wafels
Grillpan wafels

Ingrediënten (4 personen)

  • 65gr margarine/boter
  • 2 eieren
  • 1el + 2el honing (+extra)
  • 300ml melk
  • 240gr speltbloem (of gewone patisseriebloem)
  • 2tl bakpoeder
  • 2 handjes rozijnen
  • 1/2tl kaneel
  • 500gr pruimen
  • Olie

Bereidingswijze

Voor de pruimen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg in ovenschaal. Overgiet met 2el honing en doe een klein scheutje water in de ovenschaal.
Rooster de pruimen mooi zacht (zo’n 20 a 25min), hussel af en toe door de pruimen.

Voor de wafels.
Smelt de margarine/boter. Laat ietwat afkoelen.
Kluts de eieren los met de melk en 1el honing.
Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en meng goed.
Giet hierbij nog de gesmolten margarine/boter en voeg ook de rozijnen toe. Meng nog even goed, het is normaal dat dit een vrij lopend deeg is.
Verhit een grillpan met wat olie.
Schep met behulp van een ijsschep wat van het deeg in de pan (maak kleine wafeltjes, die is makkelijker om te draaien & je kan er meerdere in de pan bakken). Bak de wafels mooi goudbruin aan beide kanten.

Serveer de grillpan wafels met de geroosterde pruimen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.