Lente-ui, nog een klein succesje uit onze moestuin. Hij heeft lang op zich laten wachten maar ineens kwamen daar de eerste “sprietjes” en voor we het wisten zaten we met een “overload” van deze lekkere smaakmaker. Een smaakmaker die je in tal van gerechten kan verwerken in zowel koude als warme bereidingen of maak er deze lekker frisse yoghurt dip met lente-ui mee.

De smaak van deze dip heeft wel wat weg van de bekende chips smaak “Sour Cream & Onion” maar is misschien iets gezonder 🙂
De basis van deze dip is yoghurt die op smaak wordt gebracht met enkele kruiden en smaakmakers. En als afwerking gestoofde lente-ui.
Een zalige dip om tafel te zetten bij je volgende zomerse apéro!

Ingrediënten
- 1 (klein) bosje lente-ui
- 1tl chilivlokken
- 1tl zeste van citroen
- 450gr griekse yoghurt
- 2tl kurkuma
- 1/4tl koriander (gemalen)
- 1el citroensap
- 1el honing
- Olijfolie
- Zout
- Extra om te serveren : crackers – broodstengels – radijsjes
Bereidingswijze
Hak de lente-ui fijn.
Verhit een pan met een scheut olijfolie. Stoof hierin de ui mooi glazig voor een paar minuten (roer regelmatig en laat niet bruin worden).
Voeg de chilivlokken toe samen met de zeste van citroen en snuifje zout.
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
Meng de yoghurt met de kurkuma, koriander, citroensap, honing en snuifje zout.
Doe in een serveerkommetje en schep hierop de afgekoelde lente-ui.
Serveer met crackers, broodstengels en/of radijsjes
Smakelijk