Taco bowl met vis

Taco bowl met vis

Bowl food, echt helemaal trendy de laatste jaren in foodie wereld. Vooral de hippe kleurrijke Poké bowls zijn echt booming de laatste tijd. Op Pinterest en Instagram zie je echt kunstwerkjes passeren waarvan je het water in de mond krijgt. Met bowl food kan je echt alle kanten mee uit, bijna elke klassieker kan je serveren in een kommetje. In dit receptje van taco bowl met vis, toverde ik de klassieke taco’s in een kommetje. Is naar mijn mening ook iets makkelijker om te eten 🙂 … geen “gesmos”!

Taco bowl met vis

Oke, normaal worden taco’s vooral gegeten met kip of gehakt maar kan dus ook perfect met vis. En dat bewijst dit gerechtje! Een klassiek stukje witte vis krijgt een pittig sausje op basis van chilisaus, even bakken in de oven en ready! Daarbij komt nog een frisse koolsla, wat crunchy tortilla’s/wraps en een zalig romig avocadosausje. Resultaat is een trendy gevuld kommetje bomvol smaak en yumminess.

Taco bowl met vis

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukjes witte vis filets (kabeljauw, pangasius, schelvis)
  • 3el sweet chili saus
  • 1el limoensap
  • 1/4 rode kool
  • 1/4 witte kool
  • handvol radijsjes
  • 1/2 teentje look
  • 1 lente-ui
  • 1 a 2el citroensap
  • Snuifje komijnpoeder
  • Snuifje cayennepeper
  • 5 tortilla’s/wraps
  • Olijfolie
  • Slamix
  • Zout

Ingrediënten avocadosaus

  • 2 avocado’s
  • 2el griekse yoghurt
  • 1/2 sjalot
  • 2el peterselie
  • 2el bieslook
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout

Bereidingswijze

Hak de rode kool & witte kool fijn.
Snij de radijsjes fijn
Hak de look fijn.
Hak de lente-ui fijn.
Meng 2el olijfolie met de fijngehakte look, lente-ui, citroensap, komijnpoeder, cayennepeper en snuifje zout. Meng deze dressing met de fijngesneden kool en radijsjes en zet koel in de ijskast.

Snij de tortilla’s/wraps in kleinere stukjes, leg op een beklede bakplaat, wrijf ze in met wat olijfolie en bak mooi goudbruin in de oven (+/- 4 a 5min in de oven op 200 graden). Laat dan afkoelen.

Voor de avocadosaus, doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde saus. Proef en breng verder op smaak met zout en eventueel wat citroensap.

Voor de vis.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de vis in kleinere stukken en leg in een ovenschaal.
Meng de sweet chili saus met het limoensap, 2el olijfolie en snuifje zout. Giet over de vis, meng even en bak de vis mooi gaar in de oven voor zo’n 10 a 12min (afhankelijk van de groote van de stukjes vis)

Als de vis gebakken is, serveer direct in een kom/bowl met de koolsalade, wat slamix, de krokante tortilla’s/wraps en werk af met de avocadosaus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.