Cakejes met perzik en crumble

Cakejes met perzik en crumble

Wat dachten jullie van deze cakejes met perzik en crumble?
Ze zien er misschien gewoontjes uit maar dat zijn ze dus zeker niet of wat had je nu gedacht :-). Geen droge saaie cake maar lekker fris en smeuig en dat komt allemaal door het secret ingredient zure room. En dat is nog niet alles, in deze cuties vind je ook stukjes zomerse perzik en je zal heel subtiel wat gember proeven. De gember zal er voor zorgen dat dit echt geen saaie cakejes zullen worden. En dan nog die crunchy crumble bovenop. Ja, deze heerlijkheden hebben het hele pakketje 🙂

Cakejes met perzik en crumble

En is het seizoen van de perziken over, dan vervang je die gewoon door appel, peer, bessen, mango of ananas. Spelen met de ingrediënten die je voorhanden hebt, dat is nu eenmaal het leuke aan koken en bakken.

Cakejes met perzik en crumble
Cakejes met perzik en crumble

Ingrediënten muffins

  • 340gr perziken (+/- 4)
  • 85gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr suiker
  • 65gr bruine suiker (cassonade)
  • 2 eieren
  • 230gr zure room
  • 375gr zelfrijzende bloem
  • 1/2tl kaneel
  • 1tl verse gember (fijn geraspt)
  • 1tl vanille essence
  • Extra : cupcake/muffinbakvorm + papieren bakvormpjes

Ingrediënten crumble

  • 50gr suiker
  • 40gr patisseriebloem
  • 40gr margarine/boter (koud)
  • 2el havermout
  • 1/2tl kaneel

Bereidingswijze

Begin met het maken van de crumble.
Doe de suiker, bloem, havermout en kaneel in een mengkom en meng alvast even.
Snij de margarine/boter in kleinere stukjes en voeg toe aan de droge ingrediënten. Kneed/meng tot een crumble.
Zet even opzij.

Voor de cakejes.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de papieren bakvorpmpjes in de cupcake/muffinbakvorm (als je siliconen bakvorm gebruikt, hoef je niet per se papieren vormpjes te gebruiken.
Snij de perzik in kleine blokjes.
Doe de zachte margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine) samen met beide suiker. Mix tot een romige gladde massa.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
Voeg ook de kaneel, vanille en gember toe.
Voeg nu afwisselend bloem en zure room bij het mengsel en mix tot een mooi glad deeg.
Meng nu met een spatel de blokjes perzik onder het deeg.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven, ze rijzen tijdens het bakken nog wat.
Strooi de crumble over de vormpjes.
Bak de cakejes mooi goudbruin voor ongeveer 20 a 22min.
Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn binnenin.
Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Bewaar luchtdicht.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.