Laten we nog eens naar “La Bella Italia” gaan met deze zalige ravioli salade. Ik kan jullie alvast zeggen dat we de ravioli niet zelf gaan maken, tenzij je echt veel tijd hebt dan kan je dit natuurlijk wel doen. Maar tegenwoordig kan je in de meeste supermarkten echt wel lekkere ravioli’s (of tortelloni of perline) vinden. Dus vandaag maken we het ons lekker makkelijk en vooral lekker smaakvol.
Veelzijdigheid troef
Een salade die ook lekker veelzijdig is. Eentje die je op tafel kan zetten als volwaardige avondmaal (je hebt pasta, je hebt groentjes en je hebt vlees). Maar kan ook perfect bij een zomerse BBQ (je kan er dan voor kiezen om de Italiaanse salami weg te laten) of neem hem mee voor een gezellige zomerse picknick.
Pasta keuze
Voor de ravioli’s, je kan kiezen welke vulling je kiest. Ik koos er eentje met kaas & ham vulling (en eigenlijk was het geen 100% ravioli maar perline = pasta buideltje). Natuurlijk kan je zelf gaan spelen voor welke pasta je kiest. Je kan ook voor gewone ongevulde pasta kiezen.

Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250gr kerstomaten
- 100gr zongedroogde tomaten
- 1tl zeste van citroen
- 1kl oregano (gedroogd)
- 2el rode wijnazijn
- 1el fijngehakte basilicum
- 1el fijngehakte peterselie
- 1kl mosterd
- 100gr Italiaanse salami
- 500gr ravioli (of andere pasta)
- 2el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel > mozzarella – geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Pel de sjalot en hak fijn
Pel de look en hak fijn
Snij de paprika’s in dunne reepjes
Halveer de kerstomaten
Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes
Snij de salami in kleinere stukjes
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de sjalot mooi glazig.
Voeg de look, paprika’s, oregano en zeste van citroen toe en bak voor zo’n 10min. Roer regelmatig.
Haal van het vuur en voeg de kerstomaten toe.
Zet even opzij.
Kook ondertussen de ravioli’s gaar.
Eenmaal gaar, giet af en meng met 2el olijfolie, de rode wijnazijn en mosterd.
Voeg de gebakken sjalot, paprika, kerstomaten, zongedroogde tomaten, salami, basilicum en peterselie toe. Meng nog even kort.
Werk af met wat fijngeraspte Parmezaanse kaas.
Je kan de salade lauw of koud serveren.
Smakelijk
