Wafels bakken is altijd een feest!
Stiekem tijdens het bakken van het deeg eten … je zou maar eens de suiker met het zout verwisseld hebben
De misbaksels zonder problemen opeten … tja je wilt toch zeker zijn dat ze echt lekker zijn 😉
En eenmaal alles gebakken, een grote stapel ervan binnenwerken zonder schaamte!
Net zoals iedere Belg, hou ik van een Brusselse of Luikse wafel maar ik hou er ook
van om zelf te gaan experimenteren en ietwat gezondere versies te maken.
Een perfect voorbeeld daarvan zijn de havermoutwafels, wat begon als een experiment is ondertussen
uitgelopen tot het populairste recept van de blog.
Nu met het nieuwe jaar, waarin ik mezelf heb opgelegd om wekelijks een gezond tussendoortje te bakken om die verdomde “sugar cravings” tegen te gaan, kan een nieuwe versie van “gezondere” wafels niet ontbreken.
Nu gaat de hoofdrol niet naar havermout, wel naar boekweitmeel.
Boekweitmeel gebruiken we vaak voor pannenkoeken of blini’s,
dit glutenvrij meel kan je ook perfect gebruiken in wafels.
Toegegeven, boekweitmeel heeft een apart smaakje maar door cacao, banaan en vanille toe te voegen, proef je daar na het bakken helemaal niets meer van en het resultaat zijn lekker krokante glutenvrije chocoladewafels.
Ingrediënten (+/- 15 kleine wafels)
- 120gr boekweitmeel
- 25gr amandelmeel
- 1tl bakpoeder
- 2el cacaopoeder
- 2 rijpe bananen
- 250ml amandelmelk (of andere melk)
- vanille essence
- Olie
Bereidingswijze
Doe de banaan en melk in een blender en mix tot een glad papje.
Spatel hieronder de rest van de ingredienten.
Verhit het wafelijzer en vet een beetje in met olie.
Schep met behulp van een ijsschep een hoopje van het deeg in het ijzer.
Bak de wafels en laat afkoelen op een rooster.
Bewaar de wafels luchtdicht
Smullen maar!
Serveertip > Serveer met bessen en een scheutje honing of maple syrup!