Glutenvrije avocado brownies

Avocado brownie kusmi thee-1

Het eerste weekend van februari was ik samen met mijn vriend en 8 van mijn volgers uitgenodigd voor een thee workshop in Maasmechelen Village. Het Parijse theemerk heeft sinds januari een tijdelijke pop-up in de village en met deze workshop konden we kennismaken met het theemerk, hun verschillende smaken ontdekken en allerlei weetje vergaren van “Tea Master” Jinai Looi.

Thee workshop

Hierbij enkele leuke “Wist-je-datjes” die we hebben opgedaan :

> Waarom doen de Engelsen altijd melk in hun thee?
Dit gaat even terug in de tijd toen India nog een kolonie was van Engeland. De Engelsen wilden thee meenemen naar hun thuisland maar ze hadden per ongeluk afvalgruis ingeladen ipv theebladeren. Om de thee dan toch drinkbaar te maken, deden de Engelsen er maar melk in.

> Dat je best geen kokend water gebruikt om thee te zetten. Je gebruikt het best water van ongeveer 70 graden en best mineraal of gefilterd water.

Thee workshop

> Dat je best geen thee-ei gebruikt bij het zetten van thee. Dit is vaak te klein, thee heeft ruimte en lucht nodig voor een optimale smaak. Gebruik het best papieren theefilters of een speciale theepot met theefilter.

> Dat je na 1x thee zetten, de thee nog niet hoeft weg te gooien. Je kan nog minstens 3 kopjes zetten. De derde zet zou zelfs de beste zijn, deze wordt in de “wereld van de thee” ook wel eens keizersronde genoemd.

Thee workshop

Ik denk dus dat de meeste onder jullie (inclusief mezelf) altijd al thee verkeerd hebben gezet. Maar hey, we zijn nooit te oud om te leren!
Met enkele doosjes Kusmi Thee in de goodie bag, kon ik thuis zelf oefenen en genieten van een heerlijk tasje thee.
Vooral de detox theeën zijn mijn favorietjes geworden. Kusmi Tea heeft er 3 in het gamma nl. Detox (met groene thee en citroengras), Blue Detox (groene thee met rooibos en ananas) en BB Detox (groene thee, rooibos en pompelmoes). Deze theeën kunnen ook perfect als “iced tea” worden gezet, ideaal voor komende zomer.
Ook zo benieuwd geworden naar deze thee? De pop-up in Maasmechelen Village is nog open tot 15 april. In Brussel is er sinds kort een echte Kusmi Tea winkel. Of je kan ook vanuit je luie zetel de thee online bestellen (Website)

Avocado brownie kusmi thee-1

Ondertussen ben ik echt helemaal verknocht aan deze theeën. Ik was een serieuze koffiedrinker (nog steeds) maar die kopjes thee zijn mijn dagelijkse “ik-kom-even-tot-rust-momentjes’. En bij die rustmomentjes hoort ook een “knabbeltje” natuurlijk :-).
Ik bedoel dan geen brownie van 2000 calorieën per stuk, zou niet echt kloppen met die detox thee. Wat wel zou passen, zijn deze “guiltfree” glutenvrije avocado brownies.

Avocado brownie kusmi thee-1

Ingrediënten

  • 1 (rijpe avocado)
  • 120ml  maple syrup
  • 128gr appelmoes
  • 3 eieren
  • vanille essence
  • 56gr kokosmeel
  • 60gr cacaopoeder
  • 1tl baking soda
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op
Beleg een bakvorm met bakpapier.

Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de appelmoes en maple syrup. Mix tot een glad groen papje.
Voeg de eieren toe en klop los.
Doe hierbij de vanille essence, kokosmeel, cacaopoeder, baking soda en een snuifje zout.
Meng nog even tot een mooi glad (stevig deeg).
Schep het deeg in de bakvorm en bak de brownie ongeveer 20 a 25min in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Serveer eventueel met een beetje vers fruit.

Smakelijk!

Glutenvrije avocado brownies

Glutenvrije avocado brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.