Aubergine involtini

Aubergine involtini-1

Dag 3 van “Dagen zonder vlees”, en het wordt al lastig :-).
Ik was sowieso niet van plan om het 40 dagen vol te houden, zo veel uithoudingsvermogen heb ik niet. Dagelijks vlees of vis hoeft voor mij niet maar om de 2 a 3 dagen een lekker mals stukje kip of vis dat kan smaken hoor.
Daarom houd ik mij vandaag nog aan de regels met dit vegetarisch Italiaans gerechtje; morgen staat er Pulled Pork op het  menu. Sorry!!


Normaal is involtini een vleesgerecht, dunne kalfslapjes worden gevuld en opgerold. De vulling bestaat meestal uit kaas, gedroogde ham, kruiden en/of gedroogde tomaten.Om er een vegetarische versie van te maken, kan je het vlees makkelijk vervangen door courgette of aubergine zoals in dit recept.

Aubergine involtini-1

Ingrediënten (+/- 4 personen)

  • 3 aubergines
  • 2 teentjes look
  • 1/2tl oregano (gedroogd)
  • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 350ml passata
  • 250gr ricotta
  • 30gr Parmezaanse kaas (geraspt) + extra
  • 25gr paneermeel (of panko)
  • 5 a 6 blaadjes basilicum
  • 2el citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij het topje weg van de aubergine en snij in dunne plakjes (ongeveer 5mm)
Vet de plakjes aan beide kanten in met olijfolie. Leg op de bakplaat en kruid met peper en zout.
Bak de plakjes ongeveer 20 a 25min in de oven tot ze mooi zacht zijn geworden. Eenmaal gaar, haal uit de oven en laat even afkoelen.

Tip! Je kan het best de aubergines in porties bakken. Alle plakjes op 1 bakplaat krijgen, zal niet lukken.
Tip! Je kan eventueel de aubergine schillen vooraf, tijdens het bakken wordt de schil namelijk krokant waardoor het oprollen iets moeilijker kan gaan.

Terwijl de aubergine in de oven staat, kan je de tomatensaus maken.
Pel look en hak fijn.
Verhit een kookpotje met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de look (laat niet bruin worden).
Voeg de oregano, tomatenblokjes en passata toe.  Kruid met peper en zout.
Laat 10min zachtjes sudderen.
Schep dan de saus in een ovenschaal.

Voor de vulling van de aubergine rolletjes.
Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, fijngehakte basilicum, paneermeel, citroensap en peper en zout.
Om de rolletje te maken, neem een plakje aubergine. Schep onderaan het plakje een koffielepel van de ricottavulling. Rol voorzichtig op en leg op de tomatensaus.
Doe hetzelfde met de overige plakjes aubergine.
Strooi bovenop nog een beetje Parmezaanse kaas.
Zet nog even onder de ovengrill tot de kaas mooi is gesmolten.

Aubergine involtini-1

Serveer direct.
Serveertip ! Lekker met pasta of een stukje vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.