Gebakken appeltjes met kokospudding

Gebakken appeltjes met kokospudding

Gebakken appeltjes met kokospudding, een receptje met een tikkeltje jeugdsentiment en een originele twist. Gebakken appeltjes met bruine suiker, ik denk dat iedereen er als kind zot van was en nu nog altijd! Het begint al tijdens het bakken wanneer dat onweerstaanbare aroma vrijkomt! En dan die bruine suiker op die warme appeltjes, onbeschrijflijk lekker en het is niet meer dan appel en bruine suiker! Je hoeft het soms echt niet ver te gaan zoeken om iets lekker op tafel te toveren. En weet je, je kan die gebakken appeltjes met bruine suiker nog een tikkeltje lekkerder maken door een heerlijk romige kokospudding erbij te serveren. Ja, dat is smullen hoor! 

Gebakken appeltjes met kokospudding

En die kokospudding maken we natuurlijk ook vlug zelf, dat is niet meer dan ei, kokosmelk, suiker en wat vanille. Een lekker origineel alternatief op de traditionele vanillepudding. Eventueel kan je ook een pakje vanillepudding gebruiken en klaarmaken met kokosmelk ipv gewone melk.

En nog een leuk alternatief, vervang die gebakken appeltjes door gebakken banaan. De combi banaan en kokos is ook iets wat perfect werkt.

Gebakken appeltjes met kokospudding

Ingrediënten (3 a 4 personen)

  • 4 appels
  • 1/2el kokosolie
  • 1tl kaneel
  • 100gr suiker
  • 1 ei
  • 4 eigelen
  • 80ml kokosmelk
  • vanille essence

Bereidingswijze

Voor de pudding,
Doe de kokosmelk in een kookpotje samen met 50gr suiker, vanille essence, het ei en de eigelen. Meng goed en zet op een middelhoog vuurtje. Breng zachtjes aan de kook maar blijf wel constant roeren/kloppen zodat de pudding kan indikken.
Eenmaal mooi ingedikt, haal van het vuur.

Verhit een ruime pan met de kokosolie.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
Bak de plakjes appel in de pan tot ze mooi zacht zijn.
Meng 50gr suiker met het kaneelpoeder.
Schep de plakjes uit de pan, strooi hierover wat van de kaneelsuiker en serveer direct met de kokospudding.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.