Gebakken appeltjes met kokospudding, een receptje met een tikkeltje jeugdsentiment en een originele twist. Gebakken appeltjes met bruine suiker, ik denk dat iedereen er als kind zot van was en nu nog altijd! Het begint al tijdens het bakken wanneer dat onweerstaanbare aroma vrijkomt! En dan die bruine suiker op die warme appeltjes, onbeschrijflijk lekker en het is niet meer dan appel en bruine suiker! Je hoeft het soms echt niet ver te gaan zoeken om iets lekker op tafel te toveren. En weet je, je kan die gebakken appeltjes met bruine suiker nog een tikkeltje lekkerder maken door een heerlijk romige kokospudding erbij te serveren. Ja, dat is smullen hoor!
En die kokospudding maken we natuurlijk ook vlug zelf, dat is niet meer dan ei, kokosmelk, suiker en wat vanille. Een lekker origineel alternatief op de traditionele vanillepudding. Eventueel kan je ook een pakje vanillepudding gebruiken en klaarmaken met kokosmelk ipv gewone melk.
En nog een leuk alternatief, vervang die gebakken appeltjes door gebakken banaan. De combi banaan en kokos is ook iets wat perfect werkt.
Ingrediënten (3 a 4 personen)
- 4 appels
- 1/2el kokosolie
- 1tl kaneel
- 100gr suiker
- 1 ei
- 4 eigelen
- 80ml kokosmelk
- vanille essence
Bereidingswijze
Voor de pudding,
Doe de kokosmelk in een kookpotje samen met 50gr suiker, vanille essence, het ei en de eigelen. Meng goed en zet op een middelhoog vuurtje. Breng zachtjes aan de kook maar blijf wel constant roeren/kloppen zodat de pudding kan indikken.
Eenmaal mooi ingedikt, haal van het vuur.
Verhit een ruime pan met de kokosolie.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
Bak de plakjes appel in de pan tot ze mooi zacht zijn.
Meng 50gr suiker met het kaneelpoeder.
Schep de plakjes uit de pan, strooi hierover wat van de kaneelsuiker en serveer direct met de kokospudding.
Smakelijk!