Geroosterde knolselder met spinazie, champignons en gorgonzola

Geroosterde knolselder met spinazie, champignons en gorgonzola

Geroosterde knolselder met spinazie, champignons en gorgonzola … een heerlijk vegetarisch gerechtje dat je perfect als hapje of als avondeten kan serveren (als bijgerecht met een stukje vlees/vis of als vegetarisch hoofdgerecht). Een receptje waarbij we knolselder eens op een totaal andere manier klaarmaken dan gewoon verwerkt in een puree of in een rauwe “cole slaw”. We roosteren de knolselder, in plakjes gesneden, in de oven. Een super simpele manier eigenlijk om deze heerlijke wintergroente te bereiden want dat kan wel eens een werkje zijn wanneer je van knolselder een puree wilt maken. Voor dit receptje, hoef je de knolselder al niet te schillen, enkel in plakken snijden, inwrijven met wat olijfolie en de oven in. That’s it!

Geroosterde knolselder met spinazie, champignons en gorgonzola

En bij die heerlijk zachte geroosterde knolselder komen heerlijk gebakken champignons, spinazie, wat crunchy hazelnoten en wat van die romige pittige Gorgonzola. HEER-LIJK!

Geroosterde knolselder met spinazie, champignons en gorgonzola

Geroosterde knolselder met spinazie, champignons en gorgonzola

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 knolselder
  • 150gr spinazie
  • 200gr champignons
  • 50gr hazelnoten
  • 1 rode ui
  • 200gr gorgonzola
  • Olijfolie/margarine
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
Was de knolselder, je hoeft hem niet te schillen. Snij de knolselder in plakken van ongeveer 1 a 1,5cm dikte.
Leg de plakken knolselder op de bakplaat, wrijf in met olijfolie en strooi over elk plakje een beetje zout. Rooster de knolselder mooi goudbruin en zacht (ongeveer 45min).

Ondertussen kan je de champignons proper maken en in plakjes snijden.
Pel de rode ui en hak fijn.
Verhit een stoofpotje met een klontje margarine/boter en voeg de champignons en rode ui toe. Laat bakken zodat de champignons mooi goudbruin zijn.Voeg op het laatste nog even de spinazie toe en laat even meebakken tot de spinazie geslonken is. Haal van het vuur.

Doe de hazelnoten in een pan en rooster deze ook nog even mooi goudbruin.
Haal van het vuur en hak de noten grof.

Serveer de geroosterde plakjes knolselder met daarop een beetje van het champignons-spinazie mengsel, grof gehakte hazelnoten en een dun plakje gorgonzola.
Serveer direct!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.