Kruidige perencake

Kruidige perencake

Is dit geen leuke originele manier voor een Perencake te presenteren? Gewoon hele peren in een cake. Nee, ik was niet te lui om mijn peren te schillen en in blokjes te snijden, ik had het idee opgepikt van een andere foodblog (Call me cupcake). En dat idee is blijven hangen dus toen de peren weer eens in de Bonus bij AH stonden, kwam het idee weer eens boven met deze kruidige perencake als gevolg. En weet je, dit is veel lekkerder dan wanneer je de peer schilt en in kleine blokjes snijdt. Je proeft nu echt peer in je perencake, de peer is ook lekker sappig en dat in combinatie met kaneel, gemberpoeder en een snuifje kardemom. Heerlijk kruidig!

Kruidige perencake

Je zou dit natuurlijk ook perfect kunnen proberen met appel. Dat kan ook alleen maar lekker zijn en zou ook perfect werken met de kruiden.

Kruidige perencake

Kruidige perencake

Kruidige perencake

Ingrediënten

 • 200gr zelfrijzende bloem
 • 1tl gemberpoeder
 • 1tl kaneel
 • snuifje kardemompoeder
 • 125gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
 • 200gr suiker
 • zeste van 1 sinaasappel
 • zeste van 1 citroen
 • vanille essence
 • 2 eieren
 • 150ml yoghurt
 • snuifje zout
 • 3 a 5 peren*

*het aantal peren zal afhangen van de grote van je bakvorm (ik heb een bakvorm van 23cm en gebruikte 3 peren). De peren mogen zeker niet te dicht op elkaar staan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een bakvorm met bakpapier.
Vet de randen in met wat margarine/boter.

Meng de bloem met een snuifje zout, kaneel, gemberpoeder en snuifje kardemompoeder.

Doe de margarine in een mengkom (van je keukenmachine) bijvoorbeeld samen met de suiker, vanille essence en de fijngehakte zeste van citroen en sinaasappel.
Klop dit los en luchtig.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds goed los.
Doe nu afwisselende een portie van het bloemmengsel en wat van de yoghurt bij het deeg. Meng goed tot een mooi glad deeg.
Schep het deeg in de bakvorm.
Was de peren, droog ze goed af en snij een beetje van de onderkant weg zodat de peren een vlakke onderkant hebben (het klokhuis en het steeltje hoef je niet te verwijderen). Duw de hele peren in het deeg (verdeel ze wat zodat ze niet te dicht bij elkaar staan).
Bak de cake ongeveer 55 a 60min in de oven.
Check na 40min bakken de cake alvast even en dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de cake niet te bruin te wordt.

Eenmaal mooi gaar binnen, haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Serveer eventueel met wat opgeklopte room.
Smakelijk!

2 thoughts on “Kruidige perencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.