Je kent dat misschien wel … je komt thuis na het sporten,
lekker veel calorieën verbrandt en dan heb je natuurlijk een hongertje …
Ik weet van mezelf ondertussen dat ik iets gezond (zoals deze frittata met appel en kers bijvoorbeeld)
moet klaarstaan hebben als ik thuiskomanders “vreet” ik een half brood op of ga ik aan de chocolade …
al die calorieën die je juist hebt verbrandt zijn er driedubbel bij!
Mijn tip, zorg dat je dus iets gezond voedzaam hebt klaarstaan … een (mager) yoghurtje met wat vers fruit, een salade, een kommetje soep … Of maak op voorhand deze frittata met appel en kers. Ik had deze vorige week gemaakt speciaal om mijn vreetbui een beetje te voorkomen en yes yes gelukt :-).
Je krijgt hiermee niet alleen je portie fruit mee binnen maar ook de nodige eiwitten.
Deze frittata kan je natuurlijk gewoon als ontbijt maken of voor een brunch bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- 3 appelen (ik gebruikte Pink Lady)
- 1el kokosolie
- 150gr kersen (ontpit)
- 2 a 3el honing
- 5 eieren
- 1/2tl kaneel
- vanille essence
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakvorm/taartvorm in met een beetje olie.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
Verhit een ruime pan met 1el kokosolie. Bak hierin de schijfjes appel ongeveer 5min tot ze iets zachter zijn.
Kluts ondertussen de eieren met de honing, kaneel en een scheutje vanille essence.
Schik de schijfjes gebakken appel in de taartvorm.
Verdeel de kersen over de appel.
Giet hierover de eimengsel, schud eventueel heel voorzichtig zodat het mengsel mooi verdeeld is.
Bak de frittata ongeveer 30min in de oven tot het ei mooi stevig gestold is.
Haal uit de oven en serveer direct. Ook lauw of koud is deze frittata heerlijk.
Smakelijk !