Na een extreem druk weekend mag het vandaag een “easy peasy” maandag zijn. Het voorbije weekend had ik mijn verjaardagsfeestje dus het was veel boodschappen doen, poetsen en koken natuurlijk. Op kookvlak was het eerder veel voorbereiden (marinades maken, groentjes snijden, deeg maken, …) omdat ik het meeste op mijn Big Green Egg op het moment zelf wilde klaarmaken.
Desondanks het hete zwoele weer werd het een gezellig feestje met heerlijk gegrild eten.
Na zo’n druk weekend mag het de komende dagen iets rustiger zijn met vooral lekkere gemakkelijke gerechtjes. En als het simpel en toch ook liefst een beetje voedzaam en gezond dient te zijn dan is de “Asian Cuisine” daar ideaal voor … vers, niet al te veel ingredienten, simpel en toch bomvol smaak
Dat is nu ook de perfecte omschrijving van dit “Asian style” gerechtje dat heel veel weg heeft van Nasi Goreng nl. gebakken rijst met verse groentjes, frisse zoete ananas en garnalen.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 lente-uitjes
- 1 groene paprika
- 150gr ananas (probeer verse te gebruiken)
- 3el groene Thaise curry pasta
- 4el sojasaus
- 300gr gekookte basmatirijst
- 2 eieren (geklutst)
- 140gr erwtjes (ik gebruikte diepvries erwtjes)
- 200gr (rauwe gepelde) garnalen
- 1 limoen (sap)
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
- Optioneel > koriander
Bereidingswijze
Hak de lente-uitjes fijn. Hou de witte stukjes gescheiden van de groene. De groene gebruikte ik voor de afwerking, de witte stukjes liet ik meebakken.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
Snij de ananas in blokjes.
Verhit een goede scheut zonnebloemolie in een wokpan of grote hoge pan.
Bak hierin even de witte stukjes lente-uitjes tot ze mooi zacht zijn (niet bruin).
Voeg dan de blokjes paprika toe en laat 1min meebakken. Doe dan de blokjes ananas bij in de pan en laat terug 1min bakken. Voeg de groene curry pasta en sojasaus toe en roer goed.
Voeg de gekookte rijst toe en roerbak even.
Schep de rijst even naar de ene kant van de pan en giet aan de andere kant de geklutste eieren. Roer goed zoals bij het maken van een roerei.
Eenmaal het ei mooi gestold is, meng dan de rijst eronder.
Voeg nu nog de bevroren erwtjes en rauwe garnalen toe en laat nog 3 a 4min meebakken tot ze allebei gaar zijn.
Breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout.
Werk af met de groene stukjes lente-uit.
Serveer direct
Smakelijk !