Chocoladekoekjes met frambozen

Chocoladekoekjes met frambozen

Herfstvakantie … awel als dat nu eens geen ideaal moment is om aan het bakken te gaan en deze veel te lekkere zachte chocoladekoekjes met frambozen te bakken. Alleja, voor mij is elke dag goed om aan het bakken te gaan hoor 😁. Maar heb je een weekje of dagje vrij met de kids en je wilt eens iets anders doen dan naar een speeltuin te gaan, dan is koekjes bakken een super leuk en lekker alternatief. Oké, de keuken zal misschien vol bloem of suiker liggen, wat vettige vingerafdrukken op de kastjes maar hou in je achterhoofd dat er iets lekker staat te wachten.

Chocoladekoekjes met frambozen

Misschien belangrijk om te weten, dit zijn zachte koekjes. Dus geen crunchy bite maar wees gerust ze zijn heerlijk en heel moeilijk af te blijven 😉

Chocoladekoekjes met frambozen

Ingrediënten +/- 20 koekjes

  • 225gr margarine/boter (op kamertempartuur)
  • 150gr bruine suiker
  • 100gr suiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille essence
  • 310gr patisseriebloem
  • 1tl baking soda
  • 150gr chocoladedruppels
  • 190gr frambozen (diepvries)

Ingrediënten bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe de zachte margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) samen met beide suikers. Mix glad en romig.
Voeg de eieren één voor één toe samen met de vanille essence en meng steeds goed. Schraap de zijkanten ook zeker even los.
Voeg de bloem en baking soda toe en meng tot een stevig deeg.
Doe op het laatste de chocoladedruppels en frambozen bij het deeg en meng heel kort. Meng niet te lang anders zullen de frambozen helemaal geplet en moes zijn.

Schep met behulp van een ijsschepper bolletjes deeg op de bakplaat. Maar schep er niet te veel, de koekjes zetten nog uit tijdens het bakken dus kan je ze best in porties bakken. Zet de rest van het deeg in de koelkast.
Bak de koekjes 15min in de oven.
Haal uit de oven en het is normaal dat de koekjes nog heel zacht zijn. Laat afkoelen op de bakplaat om voorzichtig verder te laten afkoelen op een rooster.
Ter info > dit zijn zachte koekjes dus na het afkoelen blijven ze zacht.

Bewaar de koekjes luchtdicht.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.