Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi

Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi

Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi ofwel echt herfstig comfort food met een klassieker die een nieuw gezond kleedje krijgt. Ivm die klassieker die een nieuw kleedje krijgt, dan heb ik het over de schnitzel.
We kennen allemaal de klassieke schnitzel, een dun lapje gepaneerd vlees.
In deze nieuwe twist krijgt het vlees een korstje van noten, pitten, zaden, kruiden Parmezaanse kaas. Super lekker en ook nog eens super easy om te maken!

Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi

Een lekker stukje crispy vlees en daar hoort een lekkere smeuïge puree bij. Geen gewone aardappelpuree, wel een echte herfstige puree met pastinaak en koolrabi. Die lekker smeuïg en romig wordt gemaakt door wat ricotta.
Dit zou ik echt een hele herfst en winter door kunnen eten 🙂

Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi
Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi

Ingrediënten (schnitzel)

  • 4 kalfslapjes of kipfilet
  • 40gr amandelen
  • 2el sesamzaadjes
  • 1tl chiazaad
  • 35gr zonnebloempitten
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl komijnpoeder
  • 20gr geraspte Parmezaan
  • 1tl zout
  • Olijfolie

Ingrediënten puree

  • 3 (grote) pastinaken
  • 1 koolrabi
  • 3 (middelgrote) aardappelen
  • 2el ricotta
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de puree.
Schil de pastinaken, koolrabi aardappelen en snij in kleinere gelijke stukken. Doe in een kookpot met water en breng aan de kook. Voeg wat zout toe. Kook de groenten gaar.

Ondertussen, maak het korstje voor de schnitzel.
Doe de amandelen, sesamzaad, chiazaad, zonnebloempitten, korianderpoeder, komijnpoeder, Parmezaan en zout in een blender en maal fijn.
Neem een kalfslapjes, leg dit op een snijplank, leg hierop een vel plasticfolie en met behulp van een vleeshamer, stamper of bodem van een kookpot sla voorzichtig het vlees platter .

Verhit de oven voor op 200 graden.
Leg de dunne lapjes vlees op een beklede bakplaat en strooi hierover het mengsel van kruiden-noten-zaden. Giet er nog een beetje olijfolie over en bak dan ongeveer 10 a 15min in de oven tot het korstje mooi goudbruin is en het vlees mooi gaar.

Ondertussen zullen de groenten gaar zijn, giet af en mix tot een gladde puree. Voeg de ricotta toe. Meng goed.
Breng nog verder op smaak met peper en zout.

Serveer de puree met de schnitzel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.