Schnitzel met puree van pastinaak en koolrabi ofwel echt herfstig comfort food met een klassieker die een nieuw gezond kleedje krijgt. Ivm die klassieker die een nieuw kleedje krijgt, dan heb ik het over de schnitzel.
We kennen allemaal de klassieke schnitzel, een dun lapje gepaneerd vlees.
In deze nieuwe twist krijgt het vlees een korstje van noten, pitten, zaden, kruiden Parmezaanse kaas. Super lekker en ook nog eens super easy om te maken!

Een lekker stukje crispy vlees en daar hoort een lekkere smeuïge puree bij. Geen gewone aardappelpuree, wel een echte herfstige puree met pastinaak en koolrabi. Die lekker smeuïg en romig wordt gemaakt door wat ricotta.
Dit zou ik echt een hele herfst en winter door kunnen eten 🙂


Ingrediënten (schnitzel)
- 4 kalfslapjes of kipfilet
- 40gr amandelen
- 2el sesamzaadjes
- 1tl chiazaad
- 35gr zonnebloempitten
- 1tl korianderpoeder
- 1tl komijnpoeder
- 20gr geraspte Parmezaan
- 1tl zout
- Olijfolie
Ingrediënten puree
- 3 (grote) pastinaken
- 1 koolrabi
- 3 (middelgrote) aardappelen
- 2el ricotta
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het maken van de puree.
Schil de pastinaken, koolrabi aardappelen en snij in kleinere gelijke stukken. Doe in een kookpot met water en breng aan de kook. Voeg wat zout toe. Kook de groenten gaar.
Ondertussen, maak het korstje voor de schnitzel.
Doe de amandelen, sesamzaad, chiazaad, zonnebloempitten, korianderpoeder, komijnpoeder, Parmezaan en zout in een blender en maal fijn.
Neem een kalfslapjes, leg dit op een snijplank, leg hierop een vel plasticfolie en met behulp van een vleeshamer, stamper of bodem van een kookpot sla voorzichtig het vlees platter .
Verhit de oven voor op 200 graden.
Leg de dunne lapjes vlees op een beklede bakplaat en strooi hierover het mengsel van kruiden-noten-zaden. Giet er nog een beetje olijfolie over en bak dan ongeveer 10 a 15min in de oven tot het korstje mooi goudbruin is en het vlees mooi gaar.
Ondertussen zullen de groenten gaar zijn, giet af en mix tot een gladde puree. Voeg de ricotta toe. Meng goed.
Breng nog verder op smaak met peper en zout.
Serveer de puree met de schnitzel.
Smakelijk!