Hotdog met gekarameliseerde ui en koolsalade

Hotdog met gekarameliseerde ui en koolsalade

Een nieuwe maand, een feestdag vandaag, misschien zijn jullie al een weekje thuis aan het genieten van de herfstvakantie en ik ga officieel aftellen naar onze vakantie. Binnen exact één week zitten wij op het vliegtuig naar het lekkere warme Abu Dhabi. Dus bij dat aftellen en bij deze feestdag hoort toch wel een receptje om duimen en vingers van bij af te likken en dat doe je zeker en vast bij het eten van deze hotdog met gekarameliseerde ui en koolsalade.
Oke, het is geen hotdog die je vlug op 10min maakt, maar dat extra werk neem je er maar al te graag bij als je één hap hebt gedaan van deze toch wel “gastronomische hotdog” 😀

En uit wat bestaat die gastronomische hotdog dan wel?
Een lekker krokant broodje ingesmeerd met een simpel romig sausje op basis van griekse yoghurt, wat mayonaise en look. Het is een hotdog dus er moet ook een worst tussen het broodje, ik koos voor klassieke worsten niet voor de typische Zwan worsten. En het zit h’m eigenlijk allemaal in de afwerking namelijk heerlijk zoete gekarameliseerde uien en een echte koolsalade. Een koolsalade niet op basis van witte kool, rode kool en wortelen, wel met spruitjes, appel, radijsjes en een pittige dressing.
Spruitjes & hotdog? Zie ik jullie nu denken … wel ik garandeer jullie dit is super lekker! Het zit h’m allemaal in de heerlijke dressing op basis van mosterd en honing.

Hotdog met gekarameliseerde ui en koolsalade

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 worsten
  • 4 broodjes
  • 2 uien
  • 5el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1/2 teentje look
  • Margarine/boter
  • Peper en zout

Ingrediënten Koolsalade

  • 1 appel
  • 250gr spruitjes
  • handvol radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • Handvol amandelen
  • 1el mosterd
  • 2el honing
  • 2el (appelcider) azijn
  • 1el citroensap + extra
  • 4el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de koolsalade.
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en het harde onderste. Hak de spruitjes heel fijn.
Hak de lente-uitjes en radijsjes fijn.
Hak de amandelen grof.
Snij de appel in kleine blokjes.
Meng alles. Voeg een beetje citroensap toe zodat de appel niet verkleurt. Meng nog even en zet even opzij
Meng de mosterd, honing, azijn, citroensap, olijfolie, peper en zout. Dit is de vinaigrette voor de koolsalade. Voeg de vinaigrette pas toe aan de koolsalade vlak voor het serveren.

Voor de gekaremeliseerde ui.
Pel de uien en snij in ringen.
Verhit een stoofpot met een klontje margarine of boter.
Voeg de uien toe samen met een snuifje zout en peper. Laat de uien op een zacht vuurtje voor ongeveer 20min zacht bakken tot ze mooi gekarameliseerd en zacht gebakken zijn. Roer regelmattig in de pan. Als de pan te droog is, voeg nog een beetje margarine/boter toe. Zet het vuur niet te hoog anders worden ze te vlug bruin.

Terwijl de ui aan het bakken is, kan je ook de worsten mooi goudbruin en gaar bakken in een pan met een klontje margarine/boter.

Meng ondertussen ook de griekse yoghurt met de mayonaise, fijngehakt look, wat peper en zout.

Als de uien mooi gekarameliseerd zijn, kan je de hotdogs gaan samenstellen.
Meng op het laatste de vinaigrette onder de koolsalade.
Snij de broodjes open en smeer in met het mengsel van griekse yoghurt.
Beleg met de gebakken worsten, wat gekarameliseerde ui en koolsalade.

Smullen maar!


Hotdog met gekarameliseerde ui en koolsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.