Broodpudding met kokos en chocolade

Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.
Naar recept gaan

Restjes oud brood, sandwiches of croissants zijn niet bedoeld om weggegooid te worden. Al het lekkers wat je daarmee nog kan maken, van lekkere croutons voor in de soep tot wentelteefjes als ontbijt. Of een broodpudding, nog zo’n heerlijke klassieker dat altijd smaakt. Zeker als ie zo net uit de oven komt, nog te warm om te eten maar dan is ie op z’n lekkerste. Dit receptje van broodpudding met kokos en chocolade is een heerlijke originele twist op de klassieke versie.

Een klassieke broodpudding is er vaak eentje op basis van oud brood, melk, suiker, kaneel, eitjes en rozijntjes. In dit recept behouden we eigenlijk de basis maar gaan we een combinatie doen van kokosmelk en gewone melk. Qua smaakmakers deed ik er wat vanille, kaneel en zeste van limoen bij. En wat deze versie echt te lekker maakt, zijn de stukjes witte chocolade en de kokosschilfers. Heerlijk combinatie!

TIP! Voor het lekkerste resultaat gebruik een combinatie van oud (wit) brood en sandwiches, croissants, rozijnenbrood, brioche of suikerbrood.

Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.

Hoe maken we deze Broodpudding met kokos en chocolade?

Doe kokosmelk (uit blik) samen met gewone melk en vanille in een kookpotje. Warm dit zachtjes op.

Kluts ondertussen de eitjes met bruine suiker, kaneel en zeste van limoen los in een mengkom. Snij of scheur het oude brood of sandwiches in kleinere stukken en voeg toe aan de mengkom. Roer alvast goed. Giet hierover de warm melk, laat het brood even weken. Roer dan goed tot een bijna glad papje (helemaal glad krijg je dit niet).

Hak ondertussen witte chocolade in kleinere stukjes (niet te fijn aangezien je deze nog wilt proeven). Voeg toe samen met wat kokosschilfers. Meng nog even goed, giet het beslag in een beklede springvorm en bak de broodpudding mooi gaar en goudbruin. Serveer de broodpudding lauw.

Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.
Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.

Broodpudding met kokos en chocolade

Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.
Gang Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 1 blik kokosmelk (=400ml)
  • 300 ml melk (halfvolle of volle)
  • 1,5 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 80 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeste van limoen
  • 450 gr oud brood (wit brood, croissants, sandwiches, brioche)
  • 125 gr witte chocolade
  • 50 gr kokosrasp

Instructies
 

  • Doe de kokosmelk, gewone melk en vanille in een kookpotje. Warm dit zachtjes op.
  • Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
    Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Neem een ruime mengkom en kluts hierin de eieren los met de bruine suiker, kaneel en zeste van limoen.
    Snij het oude brood in kleinere stukjes (hoeft niet super fijn te zijn) en voeg toe aan dit papje. Meng goed en giet hierover de warme melk. Meng goed en laat het brood even weken en het vocht opnemen. Roer dan goed tot je een bijna mooi egaal beslag hebt, er mogen nog ietwat grotere stukjes inzitten.
    Hak de witte chocolade in kleinere stukjes (niet te fijn, je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven). Voeg toe aan het deeg samen met het kokosrasp, meng nog een laatste keer en giet alles in de cakevorm.
    Bak de broodpudding mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 50 a 60min.
  • Ik vind de broodpudding op z'n lekkerst als ie nog wat lauw is.
    Serveer eventueel met nog wat extra gesmolten witte chocolade
    Smakelijk
Trefwoord brood, broodpudding, kokos, restjes, restjes brood, witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.