Vergeet elke muffin die je al geproefd hebt want deze bananen muffins met chocolade overstijgt gewoon alles. Het lijkt alsof je bijt in een fluffy kussentje met een subtiele toets van banaan, kaneel en lekker veel chocolade. Ja, banaan en chocolade is een perfecte combi. Echter kaneel in combinatie met banaan en chocolade, is echt magisch! Je zou dit kruid eerder combineren met appel of peer. Maar geloof mij de combinatie van die drie in deze muffins is gewoon te lekker!
Vaak als we te rijpe bananen in huis hebben, dan wordt dat vaak verwerkt in een bananenbrood, pannenkoeken of een smoothie. Wel, de volgende keer heb je een nieuwtje om te maken. Deze bananen muffins zijn werkelijk waar super makkelijk om te maken. De natte ingrediënten waaronder olijfolie, eitjes, bananen, kwark of yoghurt en melk blenden we gewoon tot een papje in een blender. In een mengkom mengen we daarnaast de droge ingrediënten namelijk bloem, suiker en kaneel. Alles samenvoegen, even kort mengen en that’s it! Als laatste voegen we nog de chocolade toe natuurlijk.
Hoe maken we deze bananen muffins met chocolade?
Begin met het in stukjes hakken van de pure chocolade. Dit hoeft niet super fijn te zijn, enkele grotere stukjes in de muffins is ook lekker. Je zou ook melk of witte chocolade kunnen gebruiken. Echter vind ik pure veel lekkerder in combinatie met de banaan. Leg dit even opzij.
Doe rijpe bananen, eieren, olijfolie, melk, griekse yoghurt of kwark en vanille in een blender. Mix dit tot een glad papje.
In een mengkom doe je zelfrijzende bloem, kokosbloesemsuiker (of andere zoetstof) en kaneel. Meng dit even kort. Voeg hier het bananenpapje aan toe en mix tot een glad deeg. Gewoon even kort mixen tot alles mooi gemengd is. Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe, meng nog even kort.
Tip ! Gebruik echt rijpe bananen
Tip !! Je kan ook gewone suiker of bruine suiker gebruiken
Verdeel het deeg over muffin of cupcake vormpjes. Vul de vormpjes niet te vol aangezien de cakejes nog zullen rijzen. Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar ze luchtdicht.
Bananen muffins met chocolade
Equipment
- Muffin/cupcake bakvorm + papieren vormpjes
Ingrediënten
- 150 gr pure chocolade
- 3 eieren
- 3 bananen (rijpe)
- 1 tl vanille extract
- 80 ml olijfolie
- 240 ml melk (*)
- 80 gr griekse yoghurt of kwark
- 280 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr kokosbloesemsuiker (**)
- 1,5 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg de muffin/cupcake bakvorm met bakpapiertjes.
- Hak de pure chocolade in kleinere stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.Je zou ook chocolade druppels kunnen gebruiken.Leg even opzij.
- Doe de eieren, rijpe bananen, vanille extract, olijfolie, melk en yoghurt of kwark in een blender. Mix tot een glad papje. Je zou dit ook kunnen mixen met een staafmixer.
- Neem een mengkom en doe hierin de bloem, kokosbloesemsuiker en kaneel. Meng even.Voeg hier het bananenpapje aan toe en meng of mix tot een glad deeg. Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe, meng nog even. Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven omdat de muffins nog zullen rijzen tijdens het bakken. Vul ze voor zo'n 3/4 Bak de muffins voor zo'n 25 a 30min in de oven. Check met een satéprikker of ze gaar zijn binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.Bewaar de muffins luchtdichtSmakelijk