Abrikoos-Amandel Bliss balls

Abrikoos-Amandel bliss balls

Dit zou één van de foodtrends van 2016 worden … Bliss Balls of ook wel  Energy Balls genaamd. Je ziet deze heerlijke snack balletjes al langer op Instagram en Pinterest verschijnen en ikzelf maak ze ook al een tijdje.
Het concept van deze gezonde “balletjes” is heel simpel je doet wat gedroogde vruchten, noten, zaden of ander powerfood in een blender/keukenrobot, je maalt dit tot een dikke plakkerige massa en je rolt hiervan balletjes.
Niet moeilijk, snel klaar en je hebt in 1-2-3 een lekker gezonde snack.

Abrikoos-Amandel bliss balls

Ondertussen heb ik al een heleboel smaken en ingredienten gecombineerd en ik heb 2 favorietjes nl. brownie balletjes (met dadel, geroosterde hazelnoten en cacao) en deze abrikoos-amandel bliss balls, die toch wel mijn “all-time favourite” is.

Abrikoos-Amandel bliss balls

Ingrediënten (ongeveer 14 balletjes)

  • 250gr gedroogde abrikozen
  • 80gr amandelmeel/poeder*
  • 4el maple syrup
  • 1 a 2el citroensap
  • amandelessence
  • Optioneel > gemalen kokos

*Je kan ook zelf amandelen fijnmalen in een blender.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten (behalve de gemalen kokos) in een blender/keukenrobot en mix of maal tot een dik plakkerige massa. Rol hiervan bolletjes en haal ze eventueel nog even door gemalen kokos.
Laat de bliss balls minstens 30min opstijven in de koelkast.

Tip > indien het mengsel nog niet goed genoeg plakt voeg dan een scheutje water toe of nog een beetje maple syrup.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.